Onderzoek naar het gemuteerde coronavirus uit Groot-Brittannië

Het coronavirus heeft de samenleving al een lange tijd in haar greep. Iedere keer nadat er positief nieuws de wereld rond gaat, volgt er hierna slecht nieuws. Zo is er een aantal weken geleden aangekondigd dat er begonnen kan worden met het vaccineren en niet lang erna volgde er dat er een gemuteerde variant van het virus is ontdekt in Groot-Brittannië. Door deze variant van het virus werden de grenzen direct dichtgegooid en was het van belang dat er meer bekend werd over het virus. De onderzoeken naar de gemuteerde variant van het coronavirus hebben dan ook niet stilgestaan. Zo is het inmiddels al veel meer duidelijk geworden over deze variant. 

Video Coronamutatie 2021

Het gemuteerde heeft een aanzienlijk hoger R-getal

Uit een onderzoek van het Imperial College in Londen is er naar voren gekomen dat het R-getal van de gemuteerde variant van het virus aanzienlijk hoger ligt. Zo ligt het reproductiegetal (R) wel 0,4 tot 0,7 hoger dan bij de eerste variant van het coronavirus. Dit R-getal staat voor het aantal mensen dat 1 persoon gemiddeld besmet. In Nederland is er momenteel een R-getal van 1,15. Dit betekent dat 100 personen 115 andere personen besmetten. Het is dan ook van belang dat het R-getal onder de 1 komt. Echter, met deze nieuwe variant van het coronavirus is dat dus erg lastig om voor elkaar te krijgen. 

De meest ernstige mutatie sinds het begin van de corona pandemie

Volgens experts is deze variant van het coronavirus de meest ernstige die er tot nu toe is geweest. Dit omdat het virus stukken besmettelijker is en daardoor moeizaam onder controle gehouden kan worden. Volgens een andere Britse studie is er in kaart gebracht dat de nieuwe variant van het coronavirus zich ten opzichte van november heeft verdrievoudigd. Hetgeen dat niet anders is aan de gemuteerde variant, is de ernst van een besmetting. Zo word je er niet zieker van. 

corona441

De Britse variant van het coronavirus is ook in Nederland

Minister Hugo de Jonge heeft van de week een brief geschreven aan de Tweede Kamer. Hierin staat dat er nu al zeker 15 mensen in Nederland zijn ontdekt die de gemuteerde variant van het coronavirus bij zich dragen. Om te voorkomen dat deze variant in Nederland gaat leiden tot nog vollere ziekenhuizen, is het van belang dat er wordt voorkomen dat dit virus zich verspreidt door ons land.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie