Thuisonderwijs vanwege corona

Het is op dit moment lastig om te zeggen of het beleid tegen het coronavirus goed is of niet. We weten pas achteraf of de keuzes die er op dit moment gemaakt worden de juiste waren. De beslissingen moeten op dit moment worden genomen zonder dat zeker is of deze worden genomen op basis van de juiste informatie. Op dit moment is er veel discussie over het wel of niet openen van de basisscholen.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Het zou voor veel ouders een verademing zijn als hun kinderen weer naar school mogen. Thuisonderwijs geven is voor de meeste mensen erg zwaar. Je moet er dan namelijk voor zorgen dat je kinderen op een goede manier les krijgen terwijl je zelf midden in een werkdag zit. Dit kan erg lastig te combineren zijn.

Verspreiding van corona op scholen

Er zijn op dit moment weinig onderzoeken gedaan naar de verspreiding van corona op scholen. Tot op heden zijn er weinig aanwijzingen geweest die aanleiding gaven tot het beginnen van zo’n onderzoek. Op scholen raakten weinig mensen besmet in het begin van de coronacrisis. Het lijkt er op dat kinderen het virus dus minder snel verspreiden dan volwassenen. Dat is op zich een geruststellende ontdekking voor veel mensen. Je kind loopt dan weinig risico om besmet te raken wanneer deze naar school gaat.

Thuisonderwijs vanwege corona

Ondanks het feit dat kinderen waarschijnlijk minder snel besmet raken met het coronavirus, zijn de basisscholen op dit moment dicht. De Engelse variant van het coronavirus is zich aan het verspreiden door Europa en daarom is het belangrijk dat we voorzichtig zijn. Deze mutatie van het coronavirus werd voor het eerst ontdekt in Engeland. 

Corona-teller.nl

Snellere verspreiding

De Engelse variant van corona, is een mutatie van het al bestaande virus. Wanneer een virus muteert, hoeft dat niet per se te betekenen dat alle eigenschappen veranderen. Soms verandert het virus qua eigenschappen niets en soms juist heel veel. Bij de Engelse variant lijkt het er op dat de besmettelijkheid van het virus hoger is geworden.

Er wordt nog onderzocht hoeveel hoger de besmettelijkheid is bij de Engelse variant, maar de eerste resultaten geven aan dat de besmettelijkheid tussen de 10 en 70 procent hoger is dan bij het oude virus. Dat is de reden dat het kabinet de scholen waarschijnlijk op advies van het OMT nog een tijdje dicht zal laten. We weten op dit moment nog niet of dit noodzakelijk is of niet, maar je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Zo moet worden voorkomen dat de Engelse variant zich sneller door ons land kan verspreiden.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten