Meppel Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (07-12-2021)

Er zijn in Meppel 71.0 inwoners positief getest op het coronavirus. Hiervan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met het coronavirus in Meppel. Het aantal besmettingen met corona in Meppel per honderdduizend mensen komt neer op 206.5.

Coronacijfers Meppel vandaag, 07 december

Coronavirus besmettingen* 71.0
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 0
Doden 36
Vaccinatiegraad(eerste/volledig) 87% / 85%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

In heel Nederland zijn tot nu toe 2365409 besmettingen met het corona virus. Hiervan zijn er 81473 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan het corona virus. Hieronder een visualisatie van de Corona cijfers in Nederland, 08 december geeft het RIVM Meppel nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Meppel

Kaarten van Coronadashboard Meppel van de Rijksoverheid met daarop het aantal Corona patienten.

Kaart Besmettingen Meppel
kaart van Meppel - corona-teller.nl - Coronavirus Meppel Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Meppel
Ziekenhuisopnames Meppel - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Drenthe

Alle Plaatsen Gemeente Meppel

Laatste cijfers corona aantal besmettingen:

Hieronder vind u verschillende data over corona virus gemeld door het GGD. Deze statistieken zijn uitgebeeld in diagrammen die van dag op dag de gegevens tonen. Houd er rekening mee dat sommige gevallen pas enkele dagen later worden gemeld aan het GGD. Dit wordt achteraf gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden gecorrigeerd.

Bij het GGD gemelde corona virus besmettingen

Deze visualisatie toont het aantal corona (covid-19) besmettingen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Meppel

Aantal besmettingen Meppel grafiek Coronavirus Meppel Covid-19 Cijfers
Het feitelijke aantal coronabesmettingen in Meppel ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest op het coronavirus.

Corona virus patiënten opgenomen in het ziekenhuis

Deze visualisatie toont het aantal corona patiënten in het ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Meppel

Ziekenhuis opnames Meppel Corona cijfers rivm en GGD Meppel
Het feitelijke aantal besmettingen met covid-19 in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Meppel niet altijd op de hoogte wordt gesteld van een opname in het ziekenhuis als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus per dag

Onderstaande grafiek laat het aantal gemelde overleden Corona patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona virus overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden bijgesteld.

grafiek aantal doden corona Meppel
Het daadwerkelijke aantal doden in Meppel door corona virus ligt hoger, omdat niet alle overledenen worden getest op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus

Waarbij blauw staat voor overleden mannen en violet voor het aantal overleden vrouwen

Doden coronavirus (covid-19) geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat werkelijke cijfers kunnen afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen worden getest op het virus.

Corona virus in riolering Meppel

Het aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Meppel is 681. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus deeltjes in Meppel van één week te delen door het aantal water testen. De cijfers zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Meppel, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Meppel.

Corona afvalwater Meppel rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Besmettingen met Corona cijfers en nieuws internationaal. Op deze link vind u de internationale corona (covid-19) cijfers

Vragen over COVID-19 in Meppel

Er zijn in Meppel enorm veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel besmettingen met corona zijn er regio Meppel

Vandaag zijn 71.0 positief getesten personen in Staphorst (07 december). Op de corona-teller bekijk je realtime, hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Meppel. Klik hier voor gemeente Meppel

Waar kan ik me laten testen in Meppel?

Voor een coronatest met klachten in Meppel kun je gratis naar de test straat van de GGD Meppel. Ga je naar het buitenland en moet je testen? Vanaf 1-10-2021 kan dit niet meer bij testenvoorjereis.nl, vind op PCR test Meppel waar je kunt testen voor je reis in Meppel.

Maatregelen tegen COVID-19 omgeving Meppel

Aantal Corona besmettingen in meppel COVID 19

Bekijk terrassen open regels en specefieke coronavragen als coronamaatregelen, versoepeling coronamaatregelen. De basisregels in Meppel blijven goed tegen verspreiding van het virus:

  • Niezen en hoesten in de binnenzijde van je elleboog
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Schud geen handen
  • Blijf zoveel mogelijk binnen huis en werk uit huis
  • Kom je toch buiten? Behoud dan 150 centimeter afstand van andere personen
  • Blijf binnen als je één van de volgende klachten hebt: lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid

Het laatste nieuws over corona in de omgeving

Data Bronnen voor corona

Gebruikte Databronnen kun je vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie