Westland Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (08-12-2021)

Vandaag zijn er in Westland 99.0 mensen positief getest op het coronavirus. Daarvan zijn er 3 inwoners opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met corona (covid-19) in Westland. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Westland per 100.000 mensen komt neer op 88.9.

Coronacijfers Westland vandaag, 08 december

covid-19 besmettingen* 99.0
Ziekenhuisopnames 3
Overledenen met COVID 93
Corona vaccinatiegraad(eerste/volledig) 84% / 83%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

Totaal zijn er in Nederland 2365409 inwoners positief getest op corona. Hiervan zijn er 81473 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan corona. Hieronder een tabel met de Corona cijfers in Nederland, 09 december geeft het RIVM Westland nieuwe cijfers uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Westland

Kaarten van Coronadashboard Westland van de Rijksoverheid met daarop weergegeven aantal Corona patienten.

Kaart Besmettingen Westland
kaart van Westland - corona-teller.nl - Coronavirus Westland Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Westland
Ziekenhuisopnames Westland - Kaart Corona Dashboard

Klik op de blauwe link voor een kaart van Corona in Provincie Zuid Holland

Gemeente Westland: Overzicht Steden en Dorpen

Laatste cijfers corona virus:

Onderstaand vind u meerdere data over coronavirus (covid-19) gemeld door het GGD. Deze zijn gevisualiseerd in diagrammen die per dag de gegevens tonen. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) krijgt in enkele gevallen een paar dagen later melding houd hier rekening mee. Dit wordt achteraf gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere gegevens later worden gecorrigeerd.

Bij het GGD gemelde besmettingen met corona

Deze visualisatie toont het aantal corona patiënten gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Westland

Aantal besmettingen Westland grafiek Coronavirus Westland Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met covid-19 in Westland ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest op het coronavirus.

Corona (covid-19) patiënten opgenomen in het ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal mensen in het ziekenhuis opgenomen voor coronavirus.

Grafiek ziekenhuis opnames Westland

Ziekenhuis opnames Westland Corona cijfers rivm en GGD Westland
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met corona in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Westland niet altijd op de hoogte is van een ziekenhuis opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona virus per dag

Hieronderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden coronavirus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de coronavirus overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden aangepast.

aantal doden corona Westland
Het werkelijke aantal doden in Westland door corona virus ligt hoger, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus (covid-19)

In het violet het aantal overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden coronavirus geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat werkelijke cijfers kunnen afwijken, aangezien niet alle overledenen getest worden op het virus.

Corona (covid-19) in riolering Westland

Het aantal gemeten corona virus deeltjes in Westland is 1247. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus deeltjes in Westland van één week te delen door het aantal water testen. De cijfers zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Westland, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Westland.

Corona afvalwater Westland rivm
Wij hebben ook een kaart van Besmettingen met Corona laatste nieuws van heel de wereld. Op dit webadres vind u de internationale het laatste nieuws en cijfers over coronavirus

Vragen over COVID-19 in Westland

Er zijn nog erg veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in in Westland

Vandaag zijn 99.0 positief getesten personen in Staphorst (08 december). Op de (COVID-19) corona-dashboard kun je exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 Westland. Klik hier voor corona (COVID-19) kaart van gemeente Westland

Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in regio Westland?

Voor een coronatest met klachten in Westland kun je gratis terecht bij covidtestlocaties van de GGD Westland. Testen voor je reis? Vanaf 1 oktober 2021 gaat dit niet meer gratis met testenvoorjereis.nl, vind op PCR corona-test Westland waar je een test kunt kopen voor je reis in Westland.

Huidige maatregelen tegen corona Westland

Aantal Coronavirus besmettingen westland COVID 19

Bekijk corona.maatregelen en andere specefieke coronavragen waaronder lockdown corona, horeca 30 personen, nieuwe maatregelen sportscholen. De basisregels in Westland blijven zeer belangrijk tegen verspreiding van het coronavirus:

  • Hoest en nies doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
  • Schud geen handen
  • Blijf binnen huis en werk uit huis als dat kan
  • Moet je toch buiten komen? Behoud dan meer dan 150 cm afstand van andere mensen
  • Kom niet uit huis als je verkoudheidsklachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

Het laatste nieuws over COVID-19 in de buurt

Bronnen voor corona

Gebruikte Databronnen vind je op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u e-mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie