Maassluis Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (08-12-2021)

Op het moment van publiceren zijn er in Maassluis 38.0 mensen positief getest op het coronavirus. Daarvan zijn er 3 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met corona (covid-19) in Maassluis. Het aantal besmettingen met corona in Maassluis per 100.000 mensen komt neer op 113.2.

Coronacijfers Maassluis vandaag, 08 december

covid-19 besmettingen* 38.0
Ziekenhuisopnames 3
Overledenen 38
Vaccinatiegraad(eerste/volledig) 81% / 80%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

In Nederland zijn tot nu toe 2365409 inwoners besmet met het coronavirus. Hiervan zijn er 81473 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan covid-19. Hieronder een tabel met de Corona cijfers in Nederland, 09 december geeft het RIVM Maassluis nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Maassluis

Kaarten van Coronadashboard Maassluis van de Rijksoverheid met daarop weergegeven aantal Besmettingen met Corona.

Kaart Besmettingen Maassluis
kaart van Maassluis - corona-teller.nl - Coronavirus Maassluis Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Maassluis
Ziekenhuisopnames Maassluis - Kaart Corona Dashboard

Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronavirus Zuid Holland

Gemeente Maassluis: Steden en Dorpen

Laatste Cijfers COVID-19 besmettingen:

Hieronder vind u verschillende data over coronavirus gemeld door het GGD. Deze zijn weergegeven in diagrammen die van dag op dag de cijfers tonen. Sommige gevallen worden pas enkele dagen later gemeld aan het GGD houd hier rekening mee. Dit wordt achteraf gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

Bij het GGD gemelde coronavirus besmettingen

Deze visualisatie toont het aantal corona (covid-19) patiënten gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Maassluis

Aantal besmettingen Maassluis grafiek Coronavirus Maassluis Covid-19 Cijfers
Het werkelijke aantal besmettingen met covid-19 in Maassluis ligt hoger, aangezien niet wordt getest op het coronavirus.

Corona virus patiënten opgenomen in ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal mensen opgenomen in het ziekenhuis voor corona.

Grafiek ziekenhuis opnames Maassluis

Ziekenhuis opnames Maassluis Corona cijfers rivm en GGD Maassluis
Het daadwerkelijke aantal mensen besmet met corona in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Maassluis in enkele gevallen niet op de hoogte wordt gesteld van een opname in het ziekenhuis als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus (covid-19) per dag

Onderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden coronavirus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de Corona overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden bijgesteld.

grafiek aantal doden coronavirus (covid-19) regio Maassluis
Het werkelijke aantal doden in Maassluis door corona (covid-19) ligt hoger, doordat niet alle overledenen worden getest op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona (covid-19)

Waarbij violet staat voor overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden corona leeftijd en geslacht
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke data kan afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op corona.

Coronavirus (covid-19) in rioolwater Maassluis

Het aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Maassluis is 974. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Maassluis van één week te delen door het aantal water metingen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Maassluis, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Maassluis.

Corona afvalwater Maassluis rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Besmettingen met Corona laatste nieuws van heel de wereld. Op deze pagina lees je de internationale het laatste nieuws en cijfers over coronavirus (covid-19)

Vragen over coronavirus in Maassluis

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er in Maassluis

Vandaag zijn 38.0 positief getesten personen in Staphorst (08 december). Op onze corona-kaar kun je precies zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 Maassluis. Bekijk coronavirus kaart regio Maassluis

Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Maassluis?

GGD Maassluis heeft meerdere teststraten in de regio Maassluis, hier kun je gratis testen op corona met klachten. Coronatesten voor vakantie gemeente Maassluis? Vanaf 1 oktober is testen voor je reis op eigen kosten. Hiervoor verwijzen wij je naar PCR corona-test Maassluis, dit is een kaart met alle testlocaties in Maassluis geschikt voor reizen naar het buitenland.

Nieuwe maatregelen tegen COVID-19 in Maassluis

Aantal Corona virus besmettingen regio maassluis COVID 19

Zoek op alcohol kopen na 8 uur en andere vragen zoals regels avondklok, hoe laat is de avondklok, maatregelen restaurants. NatuurlijkMaassluis blijven de basisregels in Maassluis erg effectief tegen verspreiding:

  • Schud geen handen
  • Hoesten en niezen doe je enkel in de binnenzijde van je elleboog
  • Blijf binnen huis; werk thuis
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
  • Moet je toch naar buiten? Houd dan anderhalve meter afstand van anderen
  • Heb je last van verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf ten alle tijden binnen!

Het laatste nieuws over COVID-19 in de buurt

Bronnen voor corona

De bronnen die gebruikt zijn voor deze pagina vind je op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie