Coronavirus in Aa en Hunze Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Vandaag zijn er in Aa en Hunze 70 mensen positief getest op het coronavirus. Hiervan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met het coronavirus in Aa en Hunze. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Aa en Hunze per honderdduizend inwoners komt neer op 275.

Coronacijfers Aa en Hunze vandaag, 26 januari

Corona besmettingen* 70
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 0
Doden door COVID-19 23
Vaccinatiegraad(eerste/volledig) 92% / 90%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

In Nederland zijn er totaal 3.736.431 inwoners besmet met het coronavirus. Hiervan zijn er 91.173 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan corona. Hieronder een visualisatie van de landelijke cijfers, 27 januari geeft het RIVM Aa en Hunze nieuwe cijfers uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Aa en Hunze

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Aa en Hunze van de Rijksoverheid met daarop het aantal Coronavirus patiënten.

Kaart Besmettingen Aa en Hunze
kaart van Aa en Hunze - corona-teller.nl - Coronavirus Aa en Hunze Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Aa en Hunze
Ziekenhuisopnames Aa en Hunze - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Besmettingen met Corona Drenthe

Gemeente Aa en Hunze: Overzicht Steden en Dorpen

Laatste cijfers corona besmettingen:

Hieronder vind u meerdere gegevens over corona virus gemeld door het GGD. Deze cijfers zijn gevisualiseerd in grafieken die per dag de gegevens tonen. Houd er rekening mee dat sommige gevallen pas enkele dagen later worden gemeld aan Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Dit wordt achteraf gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere gegevens later worden aangepast.

Aan het GGD gemelde mensen besmet met corona

Deze visualisatie toont het aantal coronavirus (covid-19) patiënten gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Aa en Hunze

Aantal besmettingen Aa en Hunze grafiek Coronavirus Aa en Hunze Covid-19 Cijfers
Het werkelijke aantal mensen besmet met corona in Aa en Hunze ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest op het coronavirus.

Corona virus patiënten in ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal coronavirus (covid-19) patiënten opgenomen in ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Aa en Hunze

Ziekenhuis opnames Aa en Hunze Corona cijfers rivm en GGD Aa en Hunze
Het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Aa en Hunze niet altijd op de hoogte is van een opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus per dag

Onderstaande grafiek laat het aantal gemelde overleden coronavirus (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona (covid-19) overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

aantal doden corona regio Aa en Hunze
Het werkelijke aantal doden in Aa en Hunze door corona (covid-19) ligt hoger, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona (covid-19)

Waarbij violet staat voor overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden coronavirus (covid-19) geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke cijfers kunnen afwijken, aangezien niet alle overledenen getest worden op het virus.

Corona (covid-19) in Riool Aa en Hunze

Het aantal gemeten corona virus deeltjes in Aa en Hunze is 665. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona virus deeltjes in Aa en Hunze van één week te delen door het aantal coronavirus testen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Aa en Hunze, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Aa en Hunze.

Corona afvalwater Aa en Hunze rivm
Wij hebben ook een kaart van Coronavirus laatste nieuws van heel de wereld. Op deze link lees je de internationale cijfers en nieuws over corona (covid-19)

Vragen over corona in Aa en Hunze

Er zijn nog erg veel vragen over het corona hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in in Aa en Hunze

Vandaag zijn 70 positief getesten personen in Staphorst (26 januari). Op de (COVID-19) corona-dashboard kun je exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 Aa en Hunze. Bekijk COVID-19 kaart regio Aa en Hunze

Waar kan ik me laten testen in de regio Aa en Hunze?

GGD Aa en Hunze heeft meerdere testlocaties in de regio Aa en Hunze waar je gratis kunt coronatesten met klachten. Op corona testen voor vakantie in Aa en Hunze? Vanaf 1 oktober is testen voor je reis op eigen kosten. Wij verwijzen je naar PCR corona-test Aa en Hunze, dit is een pagina met alle commerciële testlocaties in Aa en Hunze geschikt voor reizen naar het buitenland.

Actuele corona maatregelen regio Aa en Hunze

Aa en Hunze Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (02-12-2021)

Zoek op uitgaan corona en coronavragen als: nl nieuws nu, wanneer volgende persconferentie 2021. NatuurlijkAa en Hunze blijven de basisregels in Aa en Hunze erg effectief tegen verspreiding van het coronavirus:

  • Schud geen handen
  • Niezen en hoest enkel in de binnenzijde van je elleboog
  • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk thuis
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
  • Kom je toch buiten? Houd dan 150 centimeter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
  • Ben je ziek blijf thuis!

Het laatste nieuws over COVID-19 in de buurt

Data Bronnen voor corona

Gebruikte bronnen kun je vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie