Coronavirus in Assen Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Op het moment van publiceren zijn er in Assen 4 mensen positief getest op besmetting met het coronavirus. Daarvan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis omdat ze positief getest zijn op corona in Assen. Het aantal besmettingen met corona in Assen per 100.000 mensen komt neer op 5.

Coronacijfers Assen vandaag, 31 augustus

covid-19 besmettingen* 4
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 0
Overledenen 27
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 87% / 86%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

In Nederland zijn er totaal 8.385.105 Besmettingen met het coronavirus (covid-19). Hiervan zijn er 118.007 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan corona. Hieronder een visualisatie van de Corona cijfers in Nederland, 01 september geeft het RIVM Assen nieuwe data uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Assen

Kaarten van Coronavirusdashboard Assen van de Rijksoverheid met daarop weergegeven aantal Besmettingen met Corona.

Kaart Besmettingen Assen
kaart van Assen - corona-teller.nl - Coronavirus Assen Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Assen
Ziekenhuisopnames Assen - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Drenthe

Gemeente Assen: Alle Plaatsen

Cijfers corona virus aantal besmettingen:

Hieronder vind u meerdere statistieken over coronavirus gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze gegevens zijn weergegeven in diagrammen die van dag op dag de gegevens tonen. Houd er rekening mee dat enkele gevallen pas een paar dagen later later worden gemeld aan Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Achteraf wordt dit gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden gecorrigeerd.

Bij het GGD gemelde besmettingen

Deze visualisatie toont het aantal corona patiënten gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Assen

Aantal besmettingen Assen grafiek Coronavirus Assen Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met corona in Assen ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest op het coronavirus.

Coronavirus patiënten opgenomen in ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal corona patiënten in het ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Assen

Ziekenhuis opnames Assen Corona cijfers rivm en GGD Assen
Het feitelijke aantal coronavirus besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Assen niet altijd op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus (covid-19) per dag

Onderstaande diagram laat het aantal gemelde overleden coronavirus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona virus overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden bijgesteld.

aantal doden coronavirus Assen
Het werkelijke aantal doden in Assen door coronavirus (covid-19) ligt hoger, aangezien niet alle overledenen worden getest op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus

Waarbij violet staat voor overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden corona virus leeftijd en geslacht
Houd er rekening mee dat werkelijke cijfers kunnen afwijken, omdat niet alle overledenen getest worden.

Corona (covid-19) in riolering Assen

Het aantal gemeten corona deeltjes in Assen is 366. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona virus deeltjes in Assen van één week te delen door het aantal water metingen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Assen, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Assen.

Corona afvalwater Assen rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Coronabesmettingen cijfers en nieuws internationaal. Op dit webadres leest u de internationale cijfers en nieuws over corona (covid-19)

Vragen over coronavirus in Assen

Er zijn in Assen enorm veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er in Assen

Vandaag zijn 4 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op de coronavirus-kaar kun je precies zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Assen. Klik hier voor corona (COVID-19) kaart van gemeente Assen

Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in de regio Assen?

GGD Assen heeft een testlocatie in de buurt van Assen, hier kun je gratis testen met klachten. Testen voor vakantie omgeving Assen? Vanaf 1 oktober moet je testen voor je reis zelf betalen. Wij verwijzen je naar PCR corona-test Assen, dit is een pagina met alle teststraten in Assen met reisdocument.

Actuele coronavirus-maatregelen Assen

Aantal Corona besmettingen regio assen COVID 19

Zoek op maatregels en specefieke regels als wanneer einde lockdown nederland, corona terras regels. De basisregels in Assen blijven van kracht:

  • Geen handen schudden
  • Niezen en hoesten alleen in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk vanuit huis als dit mogelijk is
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
  • Moet je toch naar buiten? Behoud dan meer dan 150 cm (twee armlengtes) afstand van andere mensen
  • Heb je last van loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf ten alle tijden thuis!

De laatste Corona nieuws berichten uit de buurt

Data Bronnen voor corona

Gebruikte bronnen kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie