Coronavirus in Heumen Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Op het moment van publiceren zijn er in Heumen 2 inwoners positief getest op het coronavirus. Hiervan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze positief getest zijn op het coronavirus in Heumen. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Heumen per honderdduizend mensen komt neer op 12.

Coronacijfers Heumen vandaag, 20 mei

Corona besmettingen* 2
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 0
Overledenen door COVID-19 22
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 94% / 93%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

In heel Nederland zijn tot nu toe 8.074.147 besmettingen met het corona virus. Hiervan zijn er 109.562 in het ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan covid-19. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 21 mei geeft het RIVM Heumen nieuwe data uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Heumen

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Heumen van de Rijksoverheid met het aantal Coronabesmettingen.

Kaart Besmettingen Heumen
kaart van Heumen - corona-teller.nl - Coronavirus Heumen Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Heumen
Ziekenhuisopnames Heumen - Kaart Corona Dashboard

Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronabesmettingen Gelderland

Gemeente Heumen: Plaatsen

Laatste cijfers coronavirus:

Onderstaand vind u diverse data over coronavirus gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze zijn uitgebeeld in diagrammen die van dag op dag de gegevens tonen. Wees je er bewust van dat enkele gevallen pas enkele dagen later worden gemeld aan het GGD. Deze data wordt achteraf beoordeeld, waardoor het kan zijn dat eerdere gegevens later worden bijgesteld.

Aan GGD gemelde besmettingen

Deze diagram toont het aantal corona virus patiënten gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Heumen

Aantal besmettingen Heumen grafiek Coronavirus Heumen Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal mensen besmet met corona in Heumen ligt hoger, omdat niet wordt getest.

Corona patiënten in ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal inwoners in het ziekenhuis opgenomen voor corona virus.

Grafiek ziekenhuis opnames Heumen

Ziekenhuis opnames Heumen Corona cijfers rivm en GGD Heumen
Het daadwerkelijke aantal coronabesmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Heumen niet altijd op de hoogte is van een ziekenhuis opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus per dag

Hieronderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden corona virus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona (covid-19) overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden gecorrigeerd.

aantal doden corona (covid-19) Heumen
Het werkelijke aantal doden in Heumen door coronavirus ligt hoger, doordat niet alle overledenen getest worden op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona virus

In het blauw is het aantal overleden mannen te zien en in het violet het aantal overleden vrouwen.

Doden corona (covid-19) leeftijd en geslacht
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke gegevens kunnen afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op corona.

Coronavirus (covid-19) in riolering Heumen

Het aantal gemeten corona deeltjes in Heumen is 195. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona deeltjes in Heumen van één week te delen door het aantal coronavirus testen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Heumen, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Heumen.

Corona afvalwater Heumen rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Coronabesmettingen cijfers en nieuws internationaal. Op dit webadres vind u de internationale coronavirus (covid-19) cijfers

Vragen over corona Heumen

Wij merken dat er veel vragen zijn over het corona hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er regio Heumen

Vandaag zijn 2 positief getesten personen in Staphorst (20 mei). Op onze corona-dashboard bekijk je realtime, hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 Heumen. Klik hier voor gemeente Heumen

Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in de regio Heumen?

GGD Heumen heeft een testlocatie in de omgeving Heumen, hier kun je gratis testen met klachten. Op corona testen voor vakantie in Heumen? Vanaf oktober 2021 moet je testen voor je reis zelf betalen. Hiervoor verwijzen we je naar PCR coronatest Heumen, dit is een pagina met alle teststraten in Heumen geschikt voor reizen naar het buitenland.

Nieuwe coronavirus maatregelen regio Heumen

Aantal Corona virus besmettingen regio heumen COVID 19

Lees hbo open corona en verschillen specefieke maatregelen zoals persconferentie 22 maart, coronatest horeca, wat is open met corona, maatregelen rivm. NatuurlijkHeumen blijven de basisregels in Heumen belangrijk tegen verspreiding van het coronavirus:

  • Geen handen schudden
  • Niezen en hoesten doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
  • Blijf thuis; werk uit huis
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
  • Moet je toch naar buiten? Houd dan minimaal 150 cm afstand van elkaar
  • Heb je last van keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid? Blijf ten alle tijden binnen!

De laatste COVID-19 cijfers uit de buurt

Bronnen voor corona

De bronnen die gebruikt zijn voor dit artikel kun je vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie