Om het coronavirus te verhelpen zijn mogelijk proefpersonen nodig, hoe groot zijn de risico’s?

Volgens een aantal experts rondom het coronavirus is het noodzakelijk om proefpersonen in te zetten om het coronavirus te kunnen verslaan. Helaas is het nog niet helemaal duidelijk hoe groot de risico’s rondom het virus nou eigenlijk zijn. De kans bestaat dat er een aantal risico’s uitgesloten kunnen worden door enkele gezonde mensen in te schakelen. Ook vallen proefpersonen boven de 30 jaar af in het onderzoek. Toch zeggen een aantal experts dat er wel risico’s zijn, maar hier staat dan weer een vergoeding tegenover. Echter, is een financiële vergoeding dit risico eigenlijk wel waard?

corona

Het gebruiken van proefpersonen gebeurt vaker

Het gebruiken van proefpersonen gebeurt erg vaak. De proefpersonen worden over het algemeen gebruikt om allerlei verschillende vaccins en medicijnen te testen. Voordat een farmaceutisch product vrijgegeven wordt, is het belangrijk dat deze goed getest wordt op echte mensen. In veel gevallen krijgen de mensen een financiële vergoeding. Echter, niet iedereen vindt het de moeite waard om jezelf te laten testen. Er zijn namelijk risico’s verbonden aan het testen van medicijnen en vaccins. Dit geldt dus ook voor het testen van de corona vaccins. 

Een draaiboek voor proefpersonen

Op dit moment is het nog helemaal zeker dat er proefpersonen ingezet gaan worden om het vaccin te testen. Er ligt al wel een draaiboek waar men als maanden mee bezig is. Echter, er is nog een ‘GO’ nodig om echt van start te kunnen gaan. Volgens de experts zijn deze proefpersonen ontzettend belangrijk om het coronavirus te kunnen verslaan. De subsidieverstrekker ZonMW, een ethische commissie en het ministerie van Volksgezondheid moeten beslissen of er daadwerkelijk proefpersonen gebruik gaan worden. De beslissing die hieruit gaat komen, is afhankelijk van allerlei verschillende factoren. Het besluit kan volgende week genomen worden, maar daarnaast is het ook mogelijk dat dit nog maanden gaat duren. 

De voorbereidende studie

Er is een voorbereidende studie gedaan om een plan op te kunnen stellen. Echter, uit de voorbereidende studie blijkt dat de proefpersonen tussen de 18 en 30 jaar moeten zijn. Zij krijgen kleine hoeveelheden van het vervelende coronavirus ingespoten. De kans dat een proefpersoon in het ziekenhuis terecht komt is 1 op de 1000. Volgens een aantal experts is deze kans redelijk groot. Toch is het van wetenschappelijk belang dat er proefpersonen gebruikt gaan worden om het coronavirus te kunnen verslaan. Wanneer de experts akkoord geven, kan het testen beginnen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie