Coronavirus in Berg en Dal Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Er zijn in Berg en Dal 6 mensen positief getest op het coronavirus. Hiervan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze positief getest zijn op het coronavirus (covid-19) in Berg en Dal. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Berg en Dal per honderdduizend inwoners komt neer op 17.

Coronacijfers Berg en Dal vandaag, 31 augustus

Coronavirus besmettingen* 6
Ziekenhuisopnames 0
Doden 79
Vaccinatiegraad (eerste/volledig) 91% / 90%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

In Nederland zijn er totaal 8.385.105 inwoners besmet met het corona virus. Hiervan zijn er 118.007 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan covid-19. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 01 september geeft het RIVM Berg en Dal nieuwe cijfers uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Berg en Dal

Kaarten uit het Coronadashboard Berg en Dal van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Coronabesmettingen.

Kaart Besmettingen Berg en Dal
kaart van Berg en Dal - corona-teller.nl - Coronavirus Berg en Dal Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Berg en Dal
Ziekenhuisopnames Berg en Dal - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Gelderland

Gemeente Berg en Dal: Alle Steden en Dorpen

Cijfers COVID-19 besmettingen:

Hieronder vind u verschillende gegevens over corona gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze statistieken zijn weergegeven in diagrammen die van dag op dag de gegevens tonen. Houd er rekening mee dat enkele gevallen pas een paar dagen later later worden gemeld aan het GGD. Achteraf wordt dit gecontroleerd, hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

Bij het GGD gemelde corona virus besmettingen

Deze grafiek toont het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Berg en Dal

Aantal besmettingen Berg en Dal grafiek Coronavirus Berg en Dal Covid-19 Cijfers
Het feitelijke aantal coronavirus besmettingen in Berg en Dal ligt hoger, omdat niet iedereen getest wordt.

Coronavirus (covid-19) patiënten opgenomen in ziekenhuis

Deze visualisatie toont het aantal corona patiënten in ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Berg en Dal

Ziekenhuis opnames Berg en Dal Corona cijfers rivm en GGD Berg en Dal
Het feitelijke aantal mensen besmet met corona in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Berg en Dal in sommige gevallen niet op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona per dag

Hieronderstaande grafiek laat het aantal gemelde overleden corona virus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona virus overledenen worden een paar dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden aangepast.

aantal doden corona (covid-19) gemeente Berg en Dal
Het werkelijke aantal doden in Berg en Dal door coronavirus (covid-19) ligt hoger, aangezien niet alle overledenen worden getest.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona virus

In het blauw is het aantal overleden mannen te zien en in het violet het aantal overleden vrouwen.

Doden corona virus leeftijd en geslacht
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke gegevens kunnen afwijken, doordat niet alle overledenen worden getest op corona.

Coronavirus in rioolwater Berg en Dal

Het aantal gemeten corona virus deeltjes in Berg en Dal is 502. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Berg en Dal van één week te delen door het aantal water testen. De cijfers zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Berg en Dal, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Berg en Dal.

Corona afvalwater Berg en Dal rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Besmettingen met Corona cijfers internationaal. Op deze webpagina staan de wereldwijde corona cijfers

Vragen over corona Berg en Dal

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in in Berg en Dal

Vandaag zijn 6 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op de coronavirus-kaar bekijk je realtime, hoeveel besmettingen er zijn met corona in Berg en Dal. Klik hier voor gemeente Berg en Dal

Waar kan ik me laten testen op corona in Berg en Dal?

GGD Berg en Dal heeft meerdere testlocaties in de omgeving Berg en Dal, hier kun je gratis testen met klachten. Wil je testen voor vakantie in Berg en Dal? Vanaf oktober 2021 moet je testen voor je reis zelf betalen. Hiervoor verwijzen we je naar PCR corona-test Berg en Dal, dit is een pagina met alle teststraten in Berg en Dal geschikt voor reizen.

Coronamaatregelen regio Berg en Dal

Aantal Corona besmettingen in berg-en-dal COVID 19

Bekijk corona regels terras en andere specefieke coronaregels zoals restaurant corona regels, met hoeveel personen mag je uit eten. NatuurlijkBerg en Dal blijven de basisregels in Berg en Dal belangrijk:

  • Schud geen handen
  • Niezen en hoest doe je enkel in de elleboog
  • Blijf binnen en werk thuis
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
  • Moet je toch naar buiten? Behoud dan 1,5m (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
  • Kom niet uit huis als je verkoudheidsklachten hebt: loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

Het laatste nieuws over corona in de omgeving

Bronnen voor coronavirus

Gebruikte Databronnen vind je op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie