Coronavirus in Midden-Groningen Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Op het moment van publiceren zijn er in Midden-Groningen 1 mensen positief getest op het coronavirus. Daarvan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met het coronavirus in Midden-Groningen. Het aantal besmettingen met corona in Midden-Groningen per honderdduizend inwoners komt neer op 1.

Coronacijfers Midden-Groningen vandaag, 31 augustus

Corona besmettingen* 1
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 0
Overledenen door COVID-19 50
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 85% / 84%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

In Nederland zijn er totaal 8.385.105 inwoners besmet met het coronavirus (covid-19). Hiervan zijn er 118.007 in het ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan corona. Hieronder een visualisatie van de Corona cijfers in Nederland, 01 september geeft het RIVM Midden-Groningen nieuwe data uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Midden-Groningen

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Midden-Groningen van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Coronabesmettingen.

Kaart Besmettingen Midden-Groningen
kaart van Midden-Groningen - corona-teller.nl - Coronavirus Midden-Groningen Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Midden-Groningen
Ziekenhuisopnames Midden-Groningen - Kaart Corona Dashboard

Klik op de blauwe link voor een kaart van Groningen

Welke Plaatsen zijn er in Gemeente Midden-Groningen?

Laatste cijfers corona besmettingen:

Hieronder vind u diverse data over coronavirus (covid-19) gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze cijfers zijn uitgebeeld in diagrammen die van dag op dag de aantallen tonen. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) krijgt in sommige gevallen enkele dagen later melding. Achteraf wordt dit gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden bijgesteld.

Aan het GGD gemelde besmettingen met covid-19

Deze visualisatie toont het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Midden-Groningen

Aantal besmettingen Midden-Groningen grafiek Coronavirus Midden-Groningen Covid-19 Cijfers
Het feitelijke aantal coronavirus besmettingen in Midden-Groningen ligt hoger, aangezien niet wordt getest op het coronavirus.

Coronavirus (covid-19) patiënten in ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal coronavirus patiënten in het ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Midden-Groningen

Ziekenhuis opnames Midden-Groningen Corona cijfers rivm en GGD Midden-Groningen
Het daadwerkelijke aantal besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Midden-Groningen soms niet op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus (covid-19) per dag

Onderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden corona virus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona (covid-19) overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

aantal doden corona Midden-Groningen
Het werkelijke aantal doden in Midden-Groningen door coronavirus (covid-19) ligt hoger, dit komt doordat niet alle overledenen worden getest op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus (covid-19)

In het violet het aantal overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden coronavirus geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat werkelijke cijfers kunnen afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op corona.

Corona in rioolwater Midden-Groningen

Het aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Midden-Groningen is 405. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona virus deeltjes in Midden-Groningen van één week te delen door het aantal coronatesten. De data is afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Midden-Groningen, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Midden-Groningen.

Corona afvalwater Midden-Groningen rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Besmettingen met Corona Nieuws internationaal. Hierop vind u de internationale cijfers en nieuws over coronavirus (covid-19)

Vragen over corona Midden-Groningen

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in in Midden-Groningen

Vandaag zijn 1 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op de (COVID-19) corona-kaar kun je precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus in de regio Midden-Groningen. Bekijk corona kaart gemeente Midden-Groningen

Waar kan ik me laten testen in de regio Midden-Groningen?

GGD Midden-Groningen heeft meerdere testlocaties in de regio Midden-Groningen waar je gratis kunt coronatesten met klachten. Wil je testen voor vakantie gemeente Midden-Groningen? Vanaf 1-10-2021 is testen voor je reis op eigen kosten. Wij verwijzen je naar PCR corona-test Midden-Groningen, dit is een pagina met alle testlocaties in Midden-Groningen geschikt voor reizen naar het buitenland.

Actuele maatregelen tegen COVID-19 in Midden-Groningen

Aantal Corona besmettingen regio midden-groningen COVID 19

Ga naar horeca gesloten en specefieke coronaregels waaronder: wanneer was corona in nederland, coronamaatregelen nederland, binnen buiten Midden-Groningen. De basisregels in Midden-Groningen blijven goed tegen verspreiding van het coronavirus:

  • Niezen en hoesten doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
  • Geen handen schudden
  • Blijf zoveel mogelijk binnen huis; werk uit huis als dat kan
  • Moet je toch buiten komen? Houd dan minimaal 150 cm afstand van andere personen
  • Blijf helemaal thuis als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

De laatste Coronavirus cijfers uit de omgeving

Data Bronnen voor corona

Onze bronnen vind je op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen e-mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie