Coronavirus in Midden-Groningen Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Vandaag zijn er in Midden-Groningen 2 mensen positief getest op besmetting met het coronavirus. Daarvan zijn er 1 inwoners opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met corona in Midden-Groningen. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Midden-Groningen per honderdduizend inwoners komt neer op 3.

Coronacijfers Midden-Groningen vandaag, 27 mei

covid-19 besmettingen* 2
Ziekenhuisopnames wegens corona 1
Overledenen met COVID 49
Vaccinatiegraad (eerste/volledig) 85% / 84%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

Totaal zijn er in Nederland 8.080.027 inwoners besmet met het coronavirus. Hiervan zijn er 109.763 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan het corona virus. Hieronder een visualisatie van de Corona cijfers in Nederland, 28 mei geeft het RIVM Midden-Groningen nieuwe data uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Midden-Groningen

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Midden-Groningen van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Coronavirus patiënten.

Kaart Besmettingen Midden-Groningen
kaart van Midden-Groningen - corona-teller.nl - Coronavirus Midden-Groningen Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Midden-Groningen
Ziekenhuisopnames Midden-Groningen - Kaart Corona Dashboard

Klik op volgende link voor cijfers van Groningen

Gemeente Midden-Groningen: Alle Plaatsen

Laatste Cijfers corona virus:

Onderstaand vind u diverse cijfers over corona (covid-19) gemeld door het GGD. Deze statistieken zijn weergegeven in grafieken die van dag op dag de cijfers tonen. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) krijgt in enkele voorvallen enkele dagen later melding. Dit wordt achteraf gecontroleerd, hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden aangepast.

Bij GGD gemelde besmettingen met corona

Deze diagram toont het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Midden-Groningen

Aantal besmettingen Midden-Groningen grafiek Coronavirus Midden-Groningen Covid-19 Cijfers
Het werkelijke aantal coronabesmettingen in Midden-Groningen ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest op het coronavirus.

Corona virus patiënten opgenomen in ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal corona patiënten in ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Midden-Groningen

Ziekenhuis opnames Midden-Groningen Corona cijfers rivm en GGD Midden-Groningen
Het werkelijke aantal besmettingen met covid-19 in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Midden-Groningen niet altijd op de hoogte is van een opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona per dag

Hieronderstaande grafiek laat het aantal gemelde overleden Corona patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de coronavirus overledenen worden een paar dagen later gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden aangepast.

grafiek aantal doden corona Midden-Groningen
Het werkelijke aantal doden in Midden-Groningen door corona virus ligt hoger, aangezien niet alle overledenen getest worden op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona virus

Waarbij violet staat voor overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden coronavirus geslacht en leeftijd
Let op daadwerkelijke gegevens kunnen afwijken, doordat niet alle overledenen worden getest.

Coronavirus in Riool Midden-Groningen

Het aantal gemeten corona virus deeltjes in Midden-Groningen is 189. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Midden-Groningen van één week te delen door het aantal coronavirus testen. De gegevens zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Midden-Groningen, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Midden-Groningen.

Corona afvalwater Midden-Groningen rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Coronabesmettingen cijfers van heel de wereld. Hierop vind u de internationale het laatste nieuws en cijfers over coronavirus (covid-19)

Vragen over corona in Midden-Groningen

Er zijn in Midden-Groningen enorm veel vragen over het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er in Midden-Groningen

Vandaag zijn 2 positief getesten personen in Staphorst (27 mei). Op de coronavirus-teller bekijk je realtime, hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus Midden-Groningen. Bekijk coronavirus kaart regio Midden-Groningen

Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Midden-Groningen?

Voor een covidtest met klachten in Midden-Groningen kun je gratis naar de sneltest straat van de GGD Midden-Groningen. Testen voor vakantie? Vanaf 1 oktober gaat dit niet meer gratis via testenvoorjereis.nl, vind op PCR test Midden-Groningen waar je de sneltest kunt kopen voor je reis in Midden-Groningen.

Actuele maatregelen tegen COVID-19 omgeving Midden-Groningen

Aantal Corona besmettingen regio midden-groningen COVID 19

Zoek op horeca gesloten en verschillen regels als: wanneer was corona in nederland, coronamaatregelen nederland, binnen buiten Midden-Groningen. De basisregels in Midden-Groningen blijven goed tegen verspreiding van corona:

  • Hoesten en niezen in de elleboog
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Schud geen handen
  • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk thuis als dit mogelijk is
  • Moet je toch buiten komen? Behoud dan minimaal 150 cm afstand van anderen
  • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

Meer cijfers van COVID-19 in de buurt

Data Bronnen voor corona

Gebruikte Databronnen vind u op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u e-mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie