Coronavirus in Moerdijk Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Vandaag zijn er in Moerdijk 2 inwoners positief getest op het coronavirus. Daarvan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met het coronavirus (covid-19) in Moerdijk. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Moerdijk per 100.000 mensen komt neer op 5.

Coronacijfers Moerdijk vandaag, 28 mei

covid-19 besmettingen* 2
Ziekenhuisopnames wegens corona 0
Doden door COVID-19 58
Vaccinatiegraad (eerste/volledig) 88% / 87%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

In Nederland zijn tot nu toe 8.081.987 mensen positief getest op het coronavirus. Hiervan zijn er 109.807 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan corona. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 29 mei geeft het RIVM Moerdijk nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Moerdijk

Kaarten uit het Coronadashboard Moerdijk van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Corona patienten.

Kaart Besmettingen Moerdijk
kaart van Moerdijk - corona-teller.nl - Coronavirus Moerdijk Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Moerdijk
Ziekenhuisopnames Moerdijk - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Besmettingen met Corona in regio Noord Brabant

Alle Steden en Dorpen in Gemeente Moerdijk

Laatste cijfers corona virus besmettingen:

Hieronder vind u diverse statistieken over coronavirus gemeld door het GGD. Deze gegevens zijn uitgebeeld in grafieken die per dag de cijfers tonen. Houd er rekening mee dat enkele gevallen pas enkele dagen later worden gemeld aan het GGD. Deze data wordt achteraf beoordeeld, waardoor het kan zijn dat eerdere gegevens later worden aangepast.

Bij het GGD gemelde coronavirus besmettingen

Deze grafiek toont het aantal coronavirus (covid-19) patiënten gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Moerdijk

Aantal besmettingen Moerdijk grafiek Coronavirus Moerdijk Covid-19 Cijfers
Het feitelijke aantal coronabesmettingen in Moerdijk ligt hoger, dit is omdat niet iedereen getest wordt.

Corona (covid-19) patiënten in ziekenhuis

Deze visualisatie toont het aantal corona virus patiënten opgenomen in ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Moerdijk

Ziekenhuis opnames Moerdijk Corona cijfers rivm en GGD Moerdijk
Het feitelijke aantal besmettingen met covid-19 in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Moerdijk soms niet op de hoogte is van een opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona per dag

Hieronderstaande grafiek laat het aantal gemelde overleden corona (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona (covid-19) overledenen worden een paar dagen later gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden gecorrigeerd.

grafiek aantal doden coronavirus (covid-19) Moerdijk
Het daadwerkelijke aantal doden in Moerdijk door coronavirus (covid-19) ligt hoger, aangezien niet alle overledenen worden getest op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona

In het violet het aantal overleden vrouwen en in het blauw het aantal overleden mannen.

Doden coronavirus geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat werkelijke cijfers kunnen afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op corona.

Corona virus in rioolwater Moerdijk

Het aantal gemeten coronavirus deeltjes in Moerdijk is 311. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona virus deeltjes in Moerdijk van één week te delen door het aantal coronavirus testen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Moerdijk, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Moerdijk.

Corona afvalwater Moerdijk rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Besmettingen met Corona laatste nieuws internationaal. Op dit webadres leest u de wereldwijde cijfers en nieuws over coronavirus (covid-19)

Vragen over COVID-19 Moerdijk

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in regio Moerdijk

Vandaag zijn 2 positief getesten personen in Staphorst (28 mei). Op de corona-kaar kun je exact zien hoeveel besmettingen er zijn met corona in de regio Moerdijk. Klik hier voor corona (COVID-19) kaart van gemeente Moerdijk

Waar kan ik me laten testen op corona in regio Moerdijk?

Voor een sneltest met klachten in Moerdijk kun je kostenloos naar covidteststraten van de GGD Moerdijk. Ga je naar het buitenland en moet je testen? Vanaf 1-10-2021 gaat dit niet meer via testenvoorjereis.nl, vind op PCR coronatest Moerdijk waar je kunt covidtesten voor je reis in Moerdijk.

Nieuwe coronamaatregelen Moerdijk

Aantal Corona besmettingen in moerdijk COVID 19

Ga naar hoeveel mensen in de auto corona en verschillen specefieke regels waaronder coronaregels horeca nederland, corona risiconiveau, duur restaurant Moerdijk. De basisregels in Moerdijk blijven belangrijk:

  • Schud geen handen
  • Hoesten en niezen in de elleboog
  • Blijf binnen; werk uit huis als dat kan
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
  • Ga je naar buiten? Houd dan anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
  • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn? Blijf ten alle tijden binnen!

De laatste COVID-19 nieuws berichten uit de buurt

Data Bronnen voor corona

Gebruikte Databronnen vind je op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie