Coronavirus in Dinkelland Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Vandaag zijn er in Dinkelland 6 mensen positief getest op het coronavirus. Daarvan zijn er 1 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met corona (covid-19) in Dinkelland. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Dinkelland per 100.000 mensen komt neer op 22.

Coronacijfers Dinkelland vandaag, 31 augustus

Corona besmettingen* 6
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 1
Doden 39
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 92% / 91%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

In Nederland zijn er totaal 8.385.105 Besmettingen met corona. Hiervan zijn er 118.007 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan covid-19. Hieronder een tabel met de Corona cijfers in Nederland, 01 september geeft het RIVM Dinkelland nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Dinkelland

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Dinkelland van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Coronabesmettingen.

Kaart Besmettingen Dinkelland
kaart van Dinkelland - corona-teller.nl - Coronavirus Dinkelland Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Dinkelland
Ziekenhuisopnames Dinkelland - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Overijssel

Plaatsen Gemeente Dinkelland

Laatste cijfers coronavirus:

Onderstaand vind u diverse statistieken over coronavirus gemeld door het GGD. Deze zijn uitgebeeld in diagrammen die per dag de aantallen tonen. Enkele voorvallen worden pas enkele dagen later gemeld aan de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) wees hier bewust van. Achteraf wordt dit gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

Aan GGD gemelde besmettingen

Deze visualisatie toont het aantal corona patiënten gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Dinkelland

Aantal besmettingen Dinkelland grafiek Coronavirus Dinkelland Covid-19 Cijfers
Het werkelijke aantal corona virus besmettingen in Dinkelland ligt hoger, omdat niet wordt getest op het coronavirus.

Coronavirus (covid-19) patiënten opgenomen in ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal inwoners opgenomen in het ziekenhuis voor coronavirus (covid-19).

Grafiek ziekenhuis opnames Dinkelland

Ziekenhuis opnames Dinkelland Corona cijfers rivm en GGD Dinkelland
Het feitelijke aantal besmettingen met het coronavirus in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Dinkelland soms niet op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus per dag

Onderstaande diagram laat het aantal gemelde overleden coronavirus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona (covid-19) overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden aangepast.

aantal doden coronavirus in Dinkelland
Het werkelijke aantal doden in Dinkelland door coronavirus (covid-19) ligt hoger, omdat niet alle overledenen worden getest op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus (covid-19)

In het blauw is het aantal overleden mannen te zien en in het violet het aantal overleden vrouwen.

Doden coronavirus leeftijd en geslacht
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke cijfers kunnen afwijken, doordat niet alle overledenen getest worden op het virus.

Corona (covid-19) in Riool Dinkelland

Het aantal gemeten coronavirus deeltjes in Dinkelland is 345. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Dinkelland van één week te delen door het aantal water metingen. De data is afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Dinkelland, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Dinkelland.

Corona afvalwater Dinkelland rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Corona cijfers internationaal. Op deze pagina staan de wereldwijde het laatste nieuws en cijfers over corona

Vragen over coronavirus in Dinkelland

Er zijn in Dinkelland enorm veel vragen rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in in Dinkelland

Vandaag zijn 6 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op onze (COVID-19) corona-dashboard kun je precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus in Dinkelland. Bekijk coronavirus kaart gemeente Dinkelland

Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Dinkelland?

GGD Dinkelland heeft een teststraat in de omgeving Dinkelland, hier kun je gratis testen met klachten. Wil je testen voor vakantie in Dinkelland? Vanaf 1 oktober 2021 is testen voor je reis op eigen kosten. Hiervoor verwijzen wij je naar PCR test Dinkelland, dit is een pagina met alle commerciële testlocaties in Dinkelland geschikt voor reizen.

Huidige coronavirus-maatregelen omgeving Dinkelland

Aantal Corona besmettingen in dinkelland COVID 19

Lees de wallen Dinkelland openingstijden en specefieke coronaregels als nachtleven Dinkelland, met hoeveel mensen mag je in de auto rivm, hoeveel personen in auto corona, winkels weer open nederland. NatuurlijkDinkelland blijven de basisregels in Dinkelland belangrijk:

  • Geen handen schudden
  • Hoesten en niezen alleen in de binnenzijde van je elleboog
  • Blijf binnen en werk uit huis
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
  • Moet je toch buiten komen? Behoud dan 1,5m (dit zijn 2 armlengtes) afstand van elkaar
  • Heb je last van keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid? Blijf thuis!

Meer statistieken coronavirus in de buurt

Data Bronnen voor COVID-19

Gebruikte bronnen kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u e-mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie