Roermond Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (06-12-2021)

Er zijn in Roermond 105.0 inwoners positief getest op het coronavirus. Hiervan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met het coronavirus in Roermond. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Roermond per 100.000 inwoners komt neer op 178.7.

Coronacijfers Roermond vandaag, 06 december

Corona besmettingen* 105.0
Ziekenhuisopnames wegens corona 0
Overledenen met COVID 74
Corona vaccinatiegraad(eerste/volledig) 81% / 80%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

In heel Nederland zijn tot nu toe 2365409 inwoners positief getest op het corona virus. Hiervan zijn er 81473 in het ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan het corona virus. Hieronder een tabel met de Corona cijfers in Nederland, 07 december geeft het RIVM Roermond nieuwe cijfers uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Roermond

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Roermond van de Rijksoverheid met daarop het aantal Corona patienten.

Kaart Besmettingen Roermond
kaart van Roermond - corona-teller.nl - Coronavirus Roermond Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Roermond
Ziekenhuisopnames Roermond - Kaart Corona Dashboard

Klik op volgende link voor cijfers van Limburg

Welke Steden en Dorpen zijn er in Gemeente Roermond?

Laatste Cijfers covid-19 virus:

Onderstaand vind u diverse gegevens over coronavirus gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze statistieken zijn uitgebeeld in diagrammen die per dag de cijfers tonen. Enige voorvallen worden pas een paar dagen later gemeld aan het GGD. Dit wordt achteraf gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere gegevens later worden bijgesteld.

Aan GGD gemelde coronabesmettingen

Deze diagram toont het aantal corona besmettingen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Roermond

Aantal besmettingen Roermond grafiek Coronavirus Roermond Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal coronavirus besmettingen in Roermond ligt hoger, aangezien niet wordt getest.

Coronavirus (covid-19) patiënten in het ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal corona virus patiënten opgenomen in ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Roermond

Ziekenhuis opnames Roermond Corona cijfers rivm en GGD Roermond
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Roermond niet altijd op de hoogte wordt gesteld van een opname in het ziekenhuis wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus (covid-19) per dag

Onderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden coronavirus (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona virus overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden bijgesteld.

grafiek aantal doden corona (covid-19) gemeente Roermond
Het werkelijke aantal doden in Roermond door coronavirus ligt hoger, aangezien niet alle overledenen worden getest op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona

Waarbij blauw staat voor overleden mannen en violet voor het aantal overleden vrouwen

Doden corona (covid-19) leeftijd en geslacht
Let op werkelijke cijfers kunnen afwijken, aangezien niet alle overledenen worden getest op corona.

Coronavirus (covid-19) in rioolwater Roermond

Het aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Roermond is 999. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus deeltjes in Roermond van één week te delen door het aantal metingen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Roermond, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Roermond.

Corona afvalwater Roermond rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Besmettingen met Corona laatste nieuws per land. Op deze pagina leest u de wereldwijde het laatste nieuws en cijfers over corona

Vragen over corona Roermond

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel besmettingen met corona zijn er Roermond

Vandaag zijn 105.0 positief getesten personen in Staphorst (06 december). Op onze coronavirus-kaar kun je precies zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus in de regio Roermond. Klik hier voor corona kaart van gemeente Roermond

Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Roermond?

GGD Roermond heeft meerdere testlocaties in de omgeving Roermond waar je gratis kunt testen met klachten. Wil je testen voor vakantie gemeente Roermond? Vanaf oktober 2021 moet je testen voor je reis zelf betalen. Hiervoor verwijzen wij je naar PCR coronatest Roermond, dit is een kaart met alle teststraten in Roermond geschikt voor reizen naar het buitenland.

Nieuwe maatregelen tegen COVID-19 in Roermond

Aantal Corona virus besmettingen roermond COVID 19

Zoek op corona drank en andere specefieke regels zoals: vanaf wanneer lockdown nederland, naar Roermond corona, nieuwe maatregel, horeca Roermond corona. De basisregels in Roermond blijven belangrijk:

  • Geen handen schudden
  • Hoesten en niezen doe je enkel in de elleboog
  • Blijf binnen en werk uit huis
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
  • Ben je buiten? Houd dan 150 cm (twee armlengtes) afstand van andere personen
  • Blijf binnen als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

De laatste Coronavirus nieuws berichten uit de buurt

Data Bronnen voor COVID-19

Gebruikte bronnen vind je op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u e-mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie