Iedereen heeft momenteel last van het coronavirus, zowel direct als indirect. Het is namelijk mogelijk na een besmetting ernstig ziek te worden. Daarnaast heeft iedereen last van de indirecte gevolgen van het virus. Om het vervelende virus niet verder te verspreiden, zijn er een aantal verschillende maatregelen van kracht. Dit heeft voor een deel te maken met de ontbrekende oplossing voor het virus. Het virus kan op dit moment nog niet voorkomen worden, bijvoorbeeld door middel van een vaccin. Echter, ook is het nog niet helemaal bekend wanneer het coronavirus het meest besmettelijk is.
Hoe kan het dat er nog zo weinig bekend is over het coronavirus?
Helaas is er op dit moment nog niet voldoende bekend over het vervelende coronavirus. Dit heeft verschillende oorzaken. Allereerst wordt het virus pas een aantal maanden onderzocht. Daarnaast wijzen veel onderzoeken andere resultaten uit. Voor het grootste gedeelte van de experts is dit natuurlijk hartstikke vervelend. Met namen virologen vinden het lastig om de juiste hoeveelheid kennis over het virus op te doen. Daarentegen zijn er natuurlijk wel enkele onderzoeken die uitwijzen dat het virus op iets langere termijn ook nog vervelende gevolgen heeft.
Voorkomen van besmettingen
Om het aantal besmettingen te voorkomen is het van belang om zo veel mogelijk onderzoek te doen, maar daarnaast ook alle richtlijnen te volgen. Uit recente onderzoeken blijkt dat het virus langer blijft zweven in droge lucht. Dit komt doordat een deel van de lucht verdampt in de droge lucht. Echter, dit betekent natuurlijk niet dat het onverstandig is om zo min mogelijk te ventileren. De juiste ventilatie kan er namelijk voor zorgen dat het aantal besmettingen afneemt.
Het experimenteren met cavia’s
Doordat er op dit moment nog zo weinig bekend is over het vervelende coronavirus, kiezen een aantal experts ervoor om te experimenteren met cavia’s. Naar aanleiding van een aantal onderzoeken met cavia’s, zijn wetenschappers erachter gekomen dat de temperatuur en de luchtvochtigheid veel invloed heeft op de verspreiding van influenza. Echter, helaas is het dus nog niet helemaal concreet of dit ook voor het coronavirus geldt. Dit virus is immers een ander type virus waar op dit moment nog onvoldoende onderzoek naar is gedaan.
De impact van de luchtvochtigheid
Over het algemeen heeft de luchtvochtigheid dus ontzettend veel invloed op de verspreiding van virussen. Helaas is dit voor het coronavirus dus nog niet helemaal vast te stellen. Hierdoor blijft het RIVM bij het oude advies, handen wassen en afstand houden. Door deze twee richtlijnen goed op te volgen, is de kans op besmettingen het kleinst.
Besmettingen Coronavirus bekijken op kaart Nederland