Coronacheck-app bijgewerkt op 1G-beleid

De CoronaCheck-app is in veel regio’s niet meer nodig omdat de meeste coronabeperkingen zijn afgeschaft. Plaatsen met meer dan 500 personen in één ruimte vormen een uitzondering. De CoronaCheck-app is bijgewerkt om deze kwesties aan te pakken. Dit is de nieuwe situatie.

Mondmaskers en coronavirusbewijzen zijn vanaf vandaag op de meeste locaties in Nederland niet meer nodig. De 1G-regeling gaat vandaag in op binnen locaties met meer dan 500 mensen zonder vaste zitplaats: iedereen van 13 jaar of ouder moet bij binnenkomst een negatieve coronavirustest kunnen aantonen, ongeacht vaccinatie of recent herstel.

Met een update via de Play Store of App Store is het 1G-testbewijs nu operationeel in de CoronaCheck app voor Android en iPhone. Het 1G-testbewijs is nu toegankelijk via een nieuw blok. Dit bewijs is 24 uur geldig en is na het slagen voor een test te ontvangen via Testen voor Toegang. Met de opvraagcode die klanten ontvangen na een negatief testresultaat, kunnen de resultaten van de gratis snelle test binnen twee uur worden geopend in CoronaCheck.

GGD voert geen 1G-tests uit.

Mensen kunnen zich gratis laten testen bij diverse commerciële testlocaties in de omgeving; de GGD voert de gratis 1G-test niet uit. De overheid raadt mensen aan zich zo snel mogelijk te laten testen voor de gelegenheid, ondanks de wachttijd van twee uur.

Personen die zijn getest, ontvangen de resultaten via een e-mailbericht met een link. De URL kan worden gebruikt om de unieke code te bekijken, die vervolgens kan worden ingevoegd in de CoronaCheck app. Na het invullen van het formulier verschijnt een nieuw blok met een QR-code boven het vertrouwde blok met de 3G-code van vaccinatie en/of recuperatie.

Personen zonder smartphone kunnen via coronacheck.nl de 1G-code uitprinten. Daar kan de afhaalcode worden ingevoegd, met als resultaat een tijdelijk geldige QR-code.

Code voor internationale reizen

In Nederland is het huidige 3G-testcertificaat niet langer geldig. Deze code, bekend als het EU Digital Corona Certificate (EU DCC), is in sommige andere landen nog wel nodig. Gebruikers ontdekken het onder de optie ‘Internationaal‘ in de CoronaCheck-app, net als voorheen.

De 1G-beleid scanner app toont een blauw scherm.

Ondernemers kunnen nu gebruik maken van de CoronaCheck Scanner-app, die is aangepast aan het nieuwe 1G-beleid. De software gaf altijd een vinkje op een groene achtergrond wanneer het 3G-beleid van kracht was. Bij het scannen van een tijdelijke 1G-code verschijnt een wit vinkje tegen een blauwe achtergrond.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie