Coronavirus in Bronckhorst Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Op het moment van publiceren zijn er in Bronckhorst 1 mensen positief getest op corona. Hiervan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met het coronavirus (covid-19) in Bronckhorst. Het aantal besmettingen met corona in Bronckhorst per 100.000 mensen komt neer op 2.

Coronacijfers Bronckhorst vandaag, 31 augustus

covid-19 besmettingen* 1
Ziekenhuisopnames wegens corona 0
Overledenen door COVID-19 29
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 92% / 90%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

In Nederland zijn tot nu toe 8.385.105 besmettingen met corona. Hiervan zijn er 118.007 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan het corona virus. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 01 september geeft het RIVM Bronckhorst nieuwe data uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Bronckhorst

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Bronckhorst van de Rijksoverheid met daarop weergegeven aantal Coronavirus patiënten.

Kaart Besmettingen Bronckhorst
kaart van Bronckhorst - corona-teller.nl - Coronavirus Bronckhorst Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Bronckhorst
Ziekenhuisopnames Bronckhorst - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Gelderland

Welke Steden en Dorpen zijn er in de Gemeente Bronckhorst?

Cijfers corona:

Onderstaand vind u meerdere cijfers over corona virus gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze cijfers zijn weergegeven in diagrammen die van dag op dag de cijfers tonen. Enige gevallen worden pas enkele dagen later gemeld aan het GGD wees hier bewust van. Deze data wordt achteraf beoordeeld, waardoor het kan zijn dat eerdere gegevens later worden gecorrigeerd.

Bij het GGD gemelde mensen besmet met corona

Deze visualisatie toont het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Bronckhorst

Aantal besmettingen Bronckhorst grafiek Coronavirus Bronckhorst Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal besmettingen in Bronckhorst ligt hoger, aangezien niet wordt getest op het coronavirus.

Corona patiënten in het ziekenhuis

Deze visualisatie toont het aantal mensen in het ziekenhuis opgenomen voor coronavirus (covid-19).

Grafiek ziekenhuis opnames Bronckhorst

Ziekenhuis opnames Bronckhorst Corona cijfers rivm en GGD Bronckhorst
Het feitelijke aantal mensen besmet met corona in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Bronckhorst in enkele gevallen niet op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona (covid-19) per dag

Onderstaande grafiek laat het aantal gemelde overleden Corona patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de coronavirus (covid-19) overledenen worden een paar dagen later gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

aantal doden corona (covid-19) gemeente Bronckhorst
Het werkelijke aantal doden in Bronckhorst door corona ligt hoger, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus (covid-19)

Waarbij blauw staat voor overleden mannen en violet voor het aantal overleden vrouwen

Doden coronavirus (covid-19) leeftijd en geslacht
Houd er rekening mee dat werkelijke data kan afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op het virus.

Coronavirus in riolering Bronckhorst

Het aantal gemeten coronavirus deeltjes in Bronckhorst is 285. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona deeltjes in Bronckhorst van één week te delen door het aantal water metingen. De gegevens zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Bronckhorst, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Bronckhorst.

Corona afvalwater Bronckhorst rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Coronabesmettingen cijfers van heel de wereld. Op deze link leest u de internationale het laatste nieuws en cijfers over corona virus

Vragen over corona Bronckhorst

Er zijn in Bronckhorst enorm veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er regio Bronckhorst

Vandaag zijn 1 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op onze (COVID-19) corona-teller kun je exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona in Bronckhorst. Klik hier voor corona kaart van gemeente Bronckhorst

Hoe kan ik me laten testen op corona in de regio Bronckhorst?

GGD Bronckhorst heeft meerdere testlocaties in de buurt van Bronckhorst waar je gratis kunt testen met klachten. PCR-testen voor vakantie in Bronckhorst? Vanaf 1 oktober 2021 is testen voor je reis op eigen kosten. Hiervoor verwijzen we je naar PCR corona-test Bronckhorst, dit is een kaart met alle commerciële testlocaties in Bronckhorst geschikt voor reizen naar het buitenland.

Nieuwe maatregelen tegen COVID-19 omgeving Bronckhorst

Aantal Coronavirus besmettingen in bronckhorst COVID 19

Lees met hoeveel personen mag je uit eten en specefieke coronavragen zoals nieuwe coronamaatregelen, openingstijden horeca, alcohol verkoop tot hoe laat. NatuurlijkBronckhorst blijven de basisregels in Bronckhorst buitengewoon goed tegen verspreiding van corona:

  • Geen handen schudden
  • Hoesten en niezen doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf binnen; werk vanuit huis zoveel dit mogelijk is
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
  • Kom je toch buiten? Behoud dan meer dan 1,5m afstand van andere personen
  • Blijf helemaal binnen als je één van de volgende klachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

Meer cijfers van coronavirus in de omgeving

Bronnen voor corona

De bronnen die gebruikt zijn voor deze pagina kun je vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie