Montferland Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (08-12-2021)

Er zijn in Montferland 44.0 mensen positief getest op corona. Hiervan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met het coronavirus (covid-19) in Montferland. Het aantal besmettingen met corona in Montferland per honderdduizend inwoners komt neer op 122.1.

Coronacijfers Montferland vandaag, 08 december

Corona besmettingen* 44.0
Ziekenhuisopnames wegens corona 0
Doden door COVID-19 29
Vaccinatiegraad(eerste/volledig) 91% / 90%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

In Nederland zijn er totaal 2365409 inwoners besmet met corona. Hiervan zijn er 81473 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan corona. Hieronder een tabel met de Corona cijfers in Nederland, 09 december geeft het RIVM Montferland nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Montferland

Kaarten van Coronadashboard Montferland van de Rijksoverheid met daarop het aantal Coronabesmettingen.

Kaart Besmettingen Montferland
kaart van Montferland - corona-teller.nl - Coronavirus Montferland Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Montferland
Ziekenhuisopnames Montferland - Kaart Corona Dashboard

Klik op de blauwe link voor een kaart van Corona Gelderland

Alle Steden en Dorpen in Gemeente Montferland

Laatste cijfers covid-19 virus besmettingen:

Onderstaand vind u verschillende data over corona gemeld door het GGD. Deze statistieken zijn uitgebeeld in grafieken die van dag op dag de gegevens tonen. Houd er rekening mee dat enige gevallen pas een paar dagen later later worden gemeld aan Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Achteraf wordt dit gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden aangepast.

Aan GGD gemelde besmettingen met covid-19

Deze diagram toont het aantal coronavirus besmettingen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Montferland

Aantal besmettingen Montferland grafiek Coronavirus Montferland Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in Montferland ligt hoger, aangezien niet wordt getest op het coronavirus.

Corona (covid-19) patiënten in het ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal personen in het ziekenhuis opgenomen voor corona virus.

Grafiek ziekenhuis opnames Montferland

Ziekenhuis opnames Montferland Corona cijfers rivm en GGD Montferland
Het daadwerkelijke aantal coronabesmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Montferland soms niet op de hoogte is van een opname in het ziekenhuis wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus per dag

Onderstaande diagram laat het aantal gemelde overleden corona (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona (covid-19) overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere gegevens later worden aangepast.

grafiek aantal doden coronavirus (covid-19) Montferland
Het werkelijke aantal doden in Montferland door corona (covid-19) ligt hoger, omdat niet alle overledenen getest worden op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona

Waarbij blauw staat voor overleden mannen en violet voor het aantal overleden vrouwen

Doden coronavirus (covid-19) geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat werkelijke gegevens kunnen afwijken, aangezien niet alle overledenen worden getest op het virus.

Corona virus in rioolwater Montferland

Het aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Montferland is 891. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Montferland van één week te delen door het aantal coronavirus testen. De cijfers zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Montferland, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Montferland.

Corona afvalwater Montferland rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Corona Nieuws per land. Op dit webadres vind u de wereldwijde cijfers en nieuws over coronavirus

Vragen over corona in Montferland

Er zijn in Montferland enorm veel vragen rondom het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er in Montferland

Vandaag zijn 44.0 positief getesten personen in Staphorst (08 december). Op de corona-dashboard kun je precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in de regio Montferland. Klik hier voor corona (COVID-19) kaart van gemeente Montferland

Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in regio Montferland?

Voor sneltesten met klachten in Montferland kun je kostenloos terecht bij de coronatest straat van de GGD Montferland. Testen voor je reis? Vanaf oktober 2021 bestaat de kostenloze test via testenvoorjereis.nl niet meer, vind op PCR corona-test Montferland waar je een coronatest kunt kopen voor je reis in Montferland.

Nieuwe maatregelen tegen COVID-19 regio Montferland

Aantal Corona besmettingen in montferland COVID 19

Lees max aantal personen in auto en andere maatregelen zoals winkels weer open nederland, gemeente Montferland corona, alcohol na 8 uur, regels in auto corona. De basisregels in Montferland blijven van kracht:

  • Niezen en hoest in de binnenzijde van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Geen handen schudden
  • Blijf binnen huis en werk vanuit huis als dat kan
  • Ben je buiten? Houd dan minimaal anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
  • Blijf binnen als je één van de volgende klachten hebt: verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

Meer statistieken COVID-19 in de omgeving

Data Bronnen voor coronavirus

De bronnen die gebruikt zijn voor dit artikel kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie