Coronavirus in Bergen op Zoom Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Op het moment van publiceren zijn er in Bergen op Zoom 2 inwoners positief getest op besmetting met het coronavirus. Hiervan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met corona (covid-19) in Bergen op Zoom. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Bergen op Zoom per 100.000 mensen komt neer op 2.

Coronacijfers Bergen op Zoom vandaag, 31 augustus

Coronavirus besmettingen* 2
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 0
Doden door COVID-19 52
Vaccinatiegraad (eerste/volledig) 84% / 83%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

In Nederland zijn er totaal 8.385.105 mensen positief getest op het coronavirus. Hiervan zijn er 118.007 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan het corona virus. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 01 september geeft het RIVM Bergen op Zoom nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Bergen op Zoom

Kaarten van Coronadashboard Bergen op Zoom van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Coronavirus patiënten.

Kaart Besmettingen Bergen op Zoom
kaart van Bergen op Zoom - corona-teller.nl - Coronavirus Bergen op Zoom Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Bergen op Zoom
Ziekenhuisopnames Bergen op Zoom - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Corona in Provincie Noord Brabant

Gemeente Bergen op Zoom: Alle Steden en Dorpen

Cijfers coronavirus besmettingen:

Onderstaand vind u meerdere statistieken over corona virus gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze gegevens zijn gevisualiseerd in grafieken die van dag op dag de gegevens tonen. Wees je er bewust van dat sommige gevallen pas een paar dagen later later worden gemeld aan het GGD. Achteraf wordt dit gecontroleerd, hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

Aan het GGD gemelde corona virus besmettingen

Deze diagram toont het aantal coronavirus (covid-19) gevallen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Bergen op Zoom

Aantal besmettingen Bergen op Zoom grafiek Coronavirus Bergen op Zoom Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal corona virus besmettingen in Bergen op Zoom ligt hoger, dit is omdat niet iedereen getest wordt.

Corona virus patiënten opgenomen in het ziekenhuis

Deze visualisatie toont het aantal mensen opgenomen in het ziekenhuis voor corona (covid-19).

Grafiek ziekenhuis opnames Bergen op Zoom

Ziekenhuis opnames Bergen op Zoom Corona cijfers rivm en GGD Bergen op Zoom
Het werkelijke aantal coronabesmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Bergen op Zoom niet altijd op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona (covid-19) per dag

Onderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden coronavirus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona (covid-19) overledenen worden een paar dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden aangepast.

grafiek aantal doden corona virus Bergen op Zoom
Het werkelijke aantal doden in Bergen op Zoom door corona (covid-19) ligt hoger, omdat niet alle overledenen getest worden.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus

In het violet het aantal overleden vrouwen en in het blauw het aantal overleden mannen.

Doden corona virus geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat werkelijke cijfers kunnen afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op corona.

Corona in riolering Bergen op Zoom

Het aantal gemeten corona deeltjes in Bergen op Zoom is 174. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona deeltjes in Bergen op Zoom van één week te delen door het aantal water testen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Bergen op Zoom, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Bergen op Zoom.

Corona afvalwater Bergen op Zoom rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronabesmettingen Nieuws internationaal. Op dit webadres leest u de wereldwijde het laatste nieuws en cijfers over coronavirus

Vragen over corona Bergen op Zoom

Wij merken dat er veel vragen zijn over het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen.

Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er regio Bergen op Zoom

Vandaag zijn 2 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op onze corona-kaar bekijk je realtime, hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 in de regio Bergen op Zoom. Bekijk COVID-19 kaart regio Bergen op Zoom

Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in regio Bergen op Zoom?

GGD Bergen op Zoom heeft meerdere teststraten in de buurt van Bergen op Zoom waar je gratis kunt testen op covid met klachten. Testen voor vakantie in Bergen op Zoom? Vanaf 1 oktober is testen voor je reis op eigen kosten. Hiervoor verwijzen wij je naar PCR coronatest Bergen op Zoom, dit is een pagina met alle teststraten in Bergen op Zoom geschikt voor reizen.

Actuele corona-maatregelen in Bergen op Zoom

Aantal Corona virus besmettingen in bergen-op-zoom COVID 19

Ga naar coronaregels huisbezoek en specefieke coronaregels zoals: nu nieuws.nl, boetes 2021, rodestraat Bergen op Zoom, restaurants open tot hoe laat. De basisregels in Bergen op Zoom blijven buitengewoon goed tegen verspreiding:

  • Geen handen schudden
  • Niezen en hoest in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk thuis
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Kom je toch buiten? Houd dan minimaal 150 centimeter afstand van andere personen
  • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

Meer cijfers van coronavirus in de omgeving

Bronnen voor coronavirus

Gebruikte Databronnen kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie