Het coronavirus zorgt voor minder inbraken in 2020, hoe kan dit?

Het coronavirus zorgt ervoor dat er op dit moment veel minder inbraken zijn. De kans is groot dat dit door de maatregelen rondom het coronavirus komt. Doordat erg veel mensen een groot deel van de dag thuis zijn en bijna niet naar buiten komen, kiezen inbrekers ervoor om niet in te gaan breken. De verschillende maatregelen rondom het virus zorgen er ook voor dat de dief sneller gezien wordt als hij of zij een poging wilt wagen. Echter, hoe kan het nou eigenlijk dat de inbraken dalen terwijl steeds meer mensen hun baan verliezen?

corona

Het verliezen van een inkomen

Volgens een aantal experts zorgt het coronavirus ervoor dat mensen hun inkomen verliezen. Het is dan ook erg belangrijk dat er in de toekomst nieuwe maatregelen gaan komen zodat mensen wel een inkomen hebben. Het is hierbij belangrijk om er rekening mee te houden dat een groot deel van de mensen in Nederland na 2020 in de schulden terecht gaat komen. Voor een aantal mensen zal dit helaas betekenen dat zij strafbare feiten gaan plegen.

Het coronavirus zal ieder jaar voor problemen zorgen

Het coronavirus zorgt op dit moment voor ontzettend veel verschillende problemen. De kans is groot dat er in het jaar 2021 nog meer problemen bij gaan komen. Door de maatregelen rondom het coronavirus hebben erg veel mensen besloten om een uitkering aan te vragen. De kans is erg groot dat deze uitkeringen na de corona crisis weer terug betaald moeten worden aan de Nederlandse Overheid. Wel is het van belang om er rekening mee te houden dat de Nederlandse Economie na de corona crisis weer op volle toeren kan draaien. Dit houdt in dat de schade voor een aantal ondernemers weer redelijk rechtgetrokken kan worden. Echter, hier zal wel ontzettend veel tijd overheen gaan. 

Leegstaande kantoorpanden

Ondanks dat het aantal inbraken afneemt, zijn er redelijk veel inbraken in de verschillende leegstaande kantoorpanden. Sinds een aantal maanden zijn er erg veel ondernemers voor wie het nog niet helemaal duidelijk is dat zij hun alarminstallatie moeten onderhouden. Helaas munten de inbrekers het sinds de corona crisis wel op de leegstaande kantoorpanden. In veel gevallen kiezen de inbrekers ervoor om veel technologie mee te nemen. Voor de Nederlandse ondernemers die het op dit moment al zo zwaar hebben, is dit natuurlijk ontzettend vervelend. De kans is groot dat deze inbraken na de corona crisis juist weer af zullen nemen doordat de kantoorpanden in Nederland weer bemand zijn. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie