Hilversum Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (08-12-2021)

Op het moment van publiceren zijn er in Hilversum 108.0 inwoners positief getest op besmetting met het coronavirus. Hiervan zijn er 2 inwoners opgenomen in het ziekenhuis omdat ze positief getest zijn op het coronavirus (covid-19) in Hilversum. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Hilversum per 100.000 inwoners komt neer op 118.4.

Coronacijfers Hilversum vandaag, 08 december

Coronavirus besmettingen* 108.0
Ziekenhuisopnames 2
Overledenen door COVID-19 100
Corona vaccinatiegraad(eerste/volledig) 85% / 83%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

In Nederland zijn er totaal 2365409 mensen positief getest op het coronavirus. Hiervan zijn er 81473 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan corona. Hieronder een visualisatie van de landelijke cijfers, 09 december geeft het RIVM Hilversum nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Hilversum

Kaarten van Coronavirusdashboard Hilversum van de Rijksoverheid met daarop weergegeven aantal Corona patienten.

Kaart Besmettingen Hilversum
kaart van Hilversum - corona-teller.nl - Coronavirus Hilversum Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Hilversum
Ziekenhuisopnames Hilversum - Kaart Corona Dashboard

Klik op volgende link voor cijfers van Noord Holland

Gemeente Hilversum: Overzicht Steden en Dorpen

Laatste Cijfers COVID-19 aantal besmettingen:

Onderstaand vind u meerdere gegevens over corona (covid-19) gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze gegevens zijn gevisualiseerd in grafieken die van dag op dag de gegevens tonen. Wees je er bewust van dat enige voorvallen pas enkele dagen later worden gemeld aan het GGD. Achteraf wordt dit gecontroleerd, hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

Bij het GGD gemelde besmettingen met corona

Deze diagram toont het aantal corona patiënten gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Hilversum

Aantal besmettingen Hilversum grafiek Coronavirus Hilversum Covid-19 Cijfers
Het feitelijke aantal mensen besmet met corona in Hilversum ligt hoger, aangezien niet wordt getest.

Corona (covid-19) patiënten in ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal personen in het ziekenhuis opgenomen voor corona.

Grafiek ziekenhuis opnames Hilversum

Ziekenhuis opnames Hilversum Corona cijfers rivm en GGD Hilversum
Het werkelijke aantal coronavirus besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Hilversum niet altijd op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona (covid-19) per dag

Onderstaande diagram laat het aantal gemelde overleden coronavirus (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona virus overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden gecorrigeerd.

grafiek aantal doden coronavirus gemeente Hilversum
Het daadwerkelijke aantal doden in Hilversum door coronavirus ligt hoger, dit komt doordat niet alle overledenen worden getest.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus (covid-19)

In het blauw is het aantal overleden mannen te zien en in het violet het aantal overleden vrouwen.

Doden corona (covid-19) leeftijd en geslacht
Let op werkelijke cijfers kunnen afwijken, doordat niet alle overledenen getest worden op corona.

Corona virus in riolering Hilversum

Het aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Hilversum is 903. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona deeltjes in Hilversum van één week te delen door het aantal coronavirus testen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Hilversum, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Hilversum.

Corona afvalwater Hilversum rivm
Wij hebben ook een kaart van Besmettingen met Corona cijfers en nieuws internationaal. Op dit webadres vind u de wereldwijde cijfers en nieuws over coronavirus

Vragen over COVID-19 in Hilversum

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er in Hilversum

Vandaag zijn 108.0 positief getesten personen in Staphorst (08 december). Op onze (COVID-19) corona-kaar bekijk je realtime, hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Hilversum. Klik hier voor corona kaart van regio Hilversum

Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in de regio Hilversum?

Voor een covidtest met klachten in Hilversum kun je gratis naar snelteststraten van de GGD Hilversum. Testen voor je reis? Vanaf 1 oktober bestaat bestaat reistesten via testenvoorjereis.nl niet meer, vind op PCR test Hilversum waar je een coronatest kunt kopen voor je reis in Hilversum.

Huidige maatregelen tegen COVID-19 Hilversum

Aantal Corona besmettingen regio hilversum COVID 19

Zoek op wanneer gaan sportscholen weer open 2021 en specefieke regels waaronder: tot wanneer avondklok, rijksoverheid corona, mondkapje 19. NatuurlijkHilversum blijven de basisregels in Hilversum effectief tegen verspreiding:

  • Schud geen handen
  • Niezen en hoest enkel in de binnenzijde van je elleboog
  • Blijf thuis en werk thuis
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
  • Ga je naar buiten? Houd dan anderhalve meter afstand van andere mensen
  • Blijf helemaal binnen als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

Het laatste nieuws over coronavirus in de buurt

Data Bronnen voor COVID-19

De bronnen die gebruikt zijn voor dit artikel vind u op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie