Coronavirus in Helmond Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Op het moment van publiceren zijn er in Helmond 4 mensen positief getest op corona. Hiervan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis omdat ze positief getest zijn op het coronavirus in Helmond. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Helmond per honderdduizend mensen komt neer op 4.

Coronacijfers Helmond vandaag, 27 mei

covid-19 besmettingen* 4
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 0
Overledenen 95
Vaccinatiegraad (eerste/volledig) 81% / 80%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

Totaal zijn er in Nederland 8.080.027 Besmettingen met corona. Hiervan zijn er 109.763 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan corona. Hieronder een tabel met de Corona cijfers in Nederland, 28 mei geeft het RIVM Helmond nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Helmond

Kaarten van Coronadashboard Helmond van de Rijksoverheid met daarop het aantal Coronabesmettingen.

Kaart Besmettingen Helmond
kaart van Helmond - corona-teller.nl - Coronavirus Helmond Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Helmond
Ziekenhuisopnames Helmond - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Noord Brabant

Welke Plaatsen zijn er in Gemeente Helmond?

Laatste cijfers corona:

Hieronder vind u meerdere cijfers over corona (covid-19) gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze gegevens zijn uitgebeeld in diagrammen die per dag de gegevens tonen. Sommige voorvallen worden pas enkele dagen later gemeld aan de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) houd hier rekening mee. Achteraf wordt dit gecontroleerd, hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden bijgesteld.

Aan GGD gemelde coronavirus besmettingen

Deze grafiek toont het aantal coronavirus besmettingen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Helmond

Aantal besmettingen Helmond grafiek Coronavirus Helmond Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal corona virus besmettingen in Helmond ligt hoger, omdat niet wordt getest.

Coronavirus (covid-19) patiënten opgenomen in ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal coronavirus patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Helmond

Ziekenhuis opnames Helmond Corona cijfers rivm en GGD Helmond
Het werkelijke aantal corona virus besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Helmond niet altijd op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus (covid-19) per dag

Onderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden coronavirus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de Corona overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

grafiek aantal doden coronavirus gemeente Helmond
Het daadwerkelijke aantal doden in Helmond door coronavirus ligt hoger, omdat niet alle overledenen worden getest op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus

Waarbij violet staat voor overleden vrouwen en in het blauw het aantal overleden mannen.

Doden corona leeftijd en geslacht
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke cijfers kunnen afwijken, aangezien niet alle overledenen worden getest op corona.

Coronavirus (covid-19) in riolering Helmond

Het aantal gemeten corona deeltjes in Helmond is 207. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona virus deeltjes in Helmond van één week te delen door het aantal coronatesten. De data is afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Helmond, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Helmond.

Corona afvalwater Helmond rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronabesmettingen laatste nieuws per land. Op deze webpagina vind u de internationale corona virus cijfers

Vragen over coronavirus Helmond

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel besmettingen met corona zijn er Helmond

Vandaag zijn 4 positief getesten personen in Staphorst (27 mei). Op onze (COVID-19) corona-dashboard bekijk je realtime, hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 in Helmond. Bekijk COVID-19 kaart regio Helmond

Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Helmond?

GGD Helmond heeft meerdere testlocaties in de regio Helmond, hier kun je gratis testen op corona met klachten. Wil je testen voor vakantie in Helmond? Vanaf oktober 2021 kost testen voor je reis geld. Hiervoor verwijzen we je naar PCR coronatest Helmond, dit is een kaart met alle commerciële testlocaties in Helmond geschikt voor reizen.

Huidige maatregelen tegen het coronavirus omgeving Helmond

Aantal Corona besmettingen regio helmond COVID 19

Ga naar tot hoelang avondklok en andere coronaregels zoals uit eten corona regels, corona nieuwe maatregelen. NatuurlijkHelmond blijven de basisregels in Helmond buitengewoon effectief tegen verspreiding van het coronavirus:

  • Schud geen handen
  • Niezen en hoest alleen in de elleboog
  • Blijf thuis; werk uit huis als dat kan
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
  • Ga je naar buiten? Houd dan minimaal 1,5m afstand van andere personen
  • Kom niet uit huis als je verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn

De laatste Corona cijfers uit de omgeving

Data Bronnen voor COVID-19

De bronnen die gebruikt zijn voor dit artikel kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie