Hardinxveld-Giessendam Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (08-12-2021)

Er zijn in Hardinxveld-Giessendam 23.0 mensen positief getest op het coronavirus. Hiervan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met het coronavirus (covid-19) in Hardinxveld-Giessendam. Het aantal besmettingen met corona in Hardinxveld-Giessendam per 100.000 inwoners komt neer op 124.9.

Coronacijfers Hardinxveld-Giessendam vandaag, 08 december

Corona besmettingen* 23.0
Ziekenhuisopnames wegens corona 0
Overledenen 30
Vaccinatiegraad(eerste/volledig) 77% / 75%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

In Nederland zijn tot nu toe 2365409 inwoners positief getest op het corona virus. Hiervan zijn er 81473 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan corona. Hieronder een visualisatie van de Corona cijfers in Nederland, 09 december geeft het RIVM Hardinxveld-Giessendam nieuwe data uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Hardinxveld-Giessendam

Kaarten uit het Coronadashboard Hardinxveld-Giessendam van de Rijksoverheid met daarop het aantal Besmettingen met Corona.

Kaart Besmettingen Hardinxveld-Giessendam
kaart van Hardinxveld-Giessendam - corona-teller.nl - Coronavirus Hardinxveld-Giessendam Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Hardinxveld-Giessendam
Ziekenhuisopnames Hardinxveld-Giessendam - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Coronavirus in regio Zuid Holland

Welke Plaatsen zijn er in de Gemeente Hardinxveld-Giessendam?

Laatste Cijfers covid-19 virus aantal besmettingen:

Hieronder vind u meerdere cijfers over coronavirus gemeld door het GGD. Deze statistieken zijn gevisualiseerd in diagrammen die van dag op dag de gegevens tonen. Wees je er bewust van dat sommige gevallen pas een paar dagen later later worden gemeld aan Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Achteraf wordt dit gecontroleerd, hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden bijgesteld.

Bij GGD gemelde besmettingen met covid-19

Deze visualisatie toont het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Hardinxveld-Giessendam

Aantal besmettingen Hardinxveld-Giessendam grafiek Coronavirus Hardinxveld-Giessendam Covid-19 Cijfers
Het werkelijke aantal corona virus besmettingen in Hardinxveld-Giessendam ligt hoger, omdat niet wordt getest op corona.

Corona patiënten in het ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal inwoners opgenomen in het ziekenhuis voor coronavirus (covid-19).

Grafiek ziekenhuis opnames Hardinxveld-Giessendam

Ziekenhuis opnames Hardinxveld-Giessendam Corona cijfers rivm en GGD Hardinxveld-Giessendam
Het daadwerkelijke aantal coronavirus besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hardinxveld-Giessendam soms niet op de hoogte is van een opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona virus per dag

Onderstaande diagram laat het aantal gemelde overleden coronavirus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de coronavirus (covid-19) overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden aangepast.

aantal doden corona in Hardinxveld-Giessendam
Het werkelijke aantal doden in Hardinxveld-Giessendam door corona virus ligt hoger, omdat niet alle overledenen worden getest op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus (covid-19)

Waarbij violet staat voor overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden coronavirus geslacht en leeftijd
Let op daadwerkelijke data kan afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen worden getest op corona.

Coronavirus in rioolwater Hardinxveld-Giessendam

Het aantal gemeten corona virus deeltjes in Hardinxveld-Giessendam is 1003. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Hardinxveld-Giessendam van één week te delen door het aantal coronavirus testen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Hardinxveld-Giessendam, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Hardinxveld-Giessendam.

Corona afvalwater Hardinxveld-Giessendam rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronabesmettingen Nieuws per land. Op dit webadres staan de wereldwijde corona cijfers

Vragen over coronavirus in Hardinxveld-Giessendam

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen.

Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er geteld in in Hardinxveld-Giessendam

Vandaag zijn 23.0 positief getesten personen in Staphorst (08 december). Op de coronavirus-kaar kun je exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in de regio Hardinxveld-Giessendam. Bekijk coronavirus kaart regio Hardinxveld-Giessendam

Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Hardinxveld-Giessendam?

GGD Hardinxveld-Giessendam heeft een teststraat in de buurt van Hardinxveld-Giessendam waar je gratis kunt testen met klachten. Wil je testen voor vakantie in Hardinxveld-Giessendam? Vanaf 1-10-2021 is testen voor je reis op eigen kosten. We verwijzen je naar PCR test Hardinxveld-Giessendam, dit is een pagina met alle commerciële testlocaties in Hardinxveld-Giessendam geschikt voor reizen naar het buitenland.

Corona maatregelen omgeving Hardinxveld-Giessendam

Aantal Corona virus besmettingen regio hardinxveld-giessendam COVID 19

Lees nieuwe regels rivm en specefieke coronavragen als: corona regels bijeenkomsten, sluiting horeca, tot wanneer lockdown, hoeveel mensen in auto corona. NatuurlijkHardinxveld-Giessendam blijven de basisregels in Hardinxveld-Giessendam buitengewoon goed tegen verspreiding van corona:

  • Niezen en hoesten doe je enkel in de binnenzijde van je elleboog
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Geen handen schudden
  • Blijf zoveel mogelijk binnen huis; werk uit huis zoveel dit mogelijk is
  • Moet je toch buiten komen? Houd dan minimaal 1,5m afstand van andere personen
  • Blijf helemaal thuis als je één van de volgende klachten hebt: verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

Het laatste nieuws over COVID-19 in de omgeving

Data Bronnen voor COVID-19

Gebruikte bronnen vind je op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie