Kampen Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (05-12-2021)

Op het moment van publiceren zijn er in Kampen 76.0 mensen positief getest op besmetting met het coronavirus. Daarvan zijn er 1 mensen opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met corona (covid-19) in Kampen. Het aantal besmettingen met corona in Kampen per honderdduizend mensen komt neer op 139.5.

Coronacijfers Kampen vandaag, 05 december

Corona besmettingen* 76.0
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 1
Doden met COVID 51
Vaccinatiegraad(eerste/volledig) 82% / 80%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

In Nederland zijn tot nu toe 2365409 inwoners besmet met het corona virus. Hiervan zijn er 81473 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan corona. Hieronder een visualisatie van de landelijke cijfers, 06 december geeft het RIVM Kampen nieuwe data uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Kampen

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Kampen van de Rijksoverheid met daarop het aantal Corona patienten.

Kaart Besmettingen Kampen
kaart van Kampen - corona-teller.nl - Coronavirus Kampen Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Kampen
Ziekenhuisopnames Kampen - Kaart Corona Dashboard

Klik op de blauwe link voor een kaart van Overijssel

Overzicht Plaatsen Gemeente Kampen

Laatste cijfers coronavirus:

Onderstaand vind u meerdere statistieken over coronavirus (covid-19) gemeld door het GGD. Deze zijn weergegeven in diagrammen die van dag op dag de aantallen tonen. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) krijgt in enkele gevallen enkele dagen later melding wees hier bewust van. Deze data wordt achteraf beoordeeld, hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

Bij GGD gemelde coronavirus besmettingen

Deze visualisatie toont het aantal coronavirus gevallen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Kampen

Aantal besmettingen Kampen grafiek Coronavirus Kampen Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in Kampen ligt hoger, dit is omdat niet iedereen getest wordt.

Coronavirus (covid-19) patiënten in ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal inwoners opgenomen in het ziekenhuis voor coronavirus.

Grafiek ziekenhuis opnames Kampen

Ziekenhuis opnames Kampen Corona cijfers rivm en GGD Kampen
Het daadwerkelijke aantal mensen besmet met corona in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Kampen niet altijd op de hoogte wordt gesteld van een opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona per dag

Onderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden corona (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona (covid-19) overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden gecorrigeerd.

grafiek aantal doden corona virus in Kampen
Het daadwerkelijke aantal doden in Kampen door corona virus ligt hoger, doordat niet alle overledenen worden getest op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona virus

Waarbij violet staat voor overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden coronavirus leeftijd en geslacht
Let op daadwerkelijke gegevens kunnen afwijken, omdat niet alle overledenen getest worden.

Coronavirus in Riool Kampen

Het aantal gemeten corona deeltjes in Kampen is 1680. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Kampen van één week te delen door het aantal coronatesten. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Kampen, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Kampen.

Corona afvalwater Kampen rivm
Wij hebben ook een kaart van Besmettingen met Corona cijfers en nieuws internationaal. Hierop staan de internationale corona virus cijfers

Vragen over coronavirus Kampen

Er zijn nog erg veel vragen over het coronavirus hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel besmettingen met corona zijn er geteld in regio Kampen

Vandaag zijn 76.0 positief getesten personen in Staphorst (05 december). Op onze (COVID-19) corona-dashboard bekijk je realtime, hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 in Kampen. Klik hier voor coronavirus kaart van regio Kampen

Waar kan ik me laten testen op het corona virus in regio Kampen?

GGD Kampen heeft een testlocatie in de omgeving Kampen waar je gratis kunt testen op corona met klachten. Corona testen voor vakantie in Kampen? Vanaf oktober 2021 is testen voor je reis op eigen kosten. Wij verwijzen je naar PCR test Kampen, dit is een pagina met alle testlocaties in Kampen geschikt voor reizen naar het buitenland.

Nieuwe maatregelen tegen COVID-19 omgeving Kampen

Aantal Corona besmettingen regio kampen COVID 19

Zoek op groepsvorming corona en verschillen specefieke vragen als: corona samen in auto, lockdown nederland tot wanneer. De basisregels in Kampen blijven erg belangrijk tegen verspreiding van corona:

  • Geen handen schudden
  • Hoesten en niezen alleen in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf thuis en werk thuis als dit mogelijk is
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Ga je naar buiten? Houd dan meer dan 150 cm (twee armlengtes) afstand van andere mensen
  • Blijf binnen als je één van de volgende klachten hebt: verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

Meer cijfers van corona in de omgeving

Bronnen voor coronavirus

De bronnen die gebruikt zijn voor dit bericht kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u e-mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie