Hulst is de grootste brandhaard, Coronacijfers per gemeente

In de afgelopen week is het aantal nieuwe positieve coronatests in vrijwel alle Nederlandse steden toegenomen. Deze week werden in 316 van de 345 steden meer nieuwe coronagevallen gemeld dan de week ervoor. Om te weten te komen hoe uw gemeente ervoor staat, ga naar zoeken.

De gemeente Hulst heeft het hoogste percentage coronavirusgevallen. Al na één week testte één op de 24 inwoners positief op het coronavirus. Nooit eerder is er in één gemeente zo’n hoog aantal besmettingen gemeld.

Hulst Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (25-01-2022)

In Hulst waren er 4.250 positieve coronatesten per 100.000 inwoners. Edam-Volendam (4004), Gooise Meren (3568) en Oostzaan (3550) zijn de volgende gemeenten.

Onderstaande kaart toont de verdeling van recent gemelde positieve tests over het land. Klik op de kaart om de cijfers voor uw gemeente te bekijken en te vergelijken. Het werkelijke aantal besmettingen kan hoger zijn als gevolg van ernstige achterstanden bij het RIVM.

Tussen 19 en 25 januari is het aantal positieve tests per gemeente toegenomen.

Per Gemeente (klik voor details):
kaart van nederland - corona-teller.nl - Coronavirus Nederland Statistieken het laatste live Nieuws

In 62 gemeenten is het aantal coronagevallen verdubbeld.

Deze week werd in elke gemeente ten minste één nieuwe coronagolf gemeld. In 316 gemeenten werden deze week meer gevallen van corona gemeld dan een week geleden. In 62 gemeenten was er zelfs sprake van een verdubbeling.

Sittard-Geleen is een van de steden waar het aantal besmettingen vorige week een piek bereikte. Er werden deze week 1706 nieuwe ziektegevallen geregistreerd, tegen 663 de week ervoor.

Niet in alle gemeenten was echter sprake van een toename van het aantal besmettingen met coronas. In 29 gemeenten was er een daling ten opzichte van de week ervoor. Het aantal besmettingen in Eindhoven daalde deze week van 3191 vorige week naar 1854 deze week.

De meeste ziekten worden aangetroffen in de Zaanstreek-Waterland.

In 24 van de 25 veiligheidsregio’s nam het aantal coronabesmettingen toe. Alleen in Brabant-Zuidoost daalde het aantal ziektegevallen ten opzichte van de week ervoor. Brabant-Zuidoost is ook de regio met de minste nieuwe gevallen van corona: 765 nieuwe positieve tests per 100.000 mensen. De regio Zaanstreek-Waterland had het hoogste percentage nieuwe coronagevallen. Er waren 3165 positieve corona’s per 100.000 mensen in dit gebied.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie