Coronaregels moeten worden nageleefd als terrassen open gaan

Er komt op dit moment van alle kanten kritiek op de coronamaatregelen van het kabinet. Veel mensen zijn het niet eens met bepaalde maatregelen. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor zij het niet eens zijn met het beleid. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat mensen vinden dat de regels ze te veel in hun vrijheid beperken waardoor het niet in verhouding staat tot de schade die wordt voorkomen. Over dit onderwerp is het lastig discussiëren aangezien je hierin mentale schade en plezier afweegt tegen gezondheidsschade en mensen die overlijden door toedoen van het coronavirus. Toch kunnen bepaalde versoepelingen er voor zorgen dat het aantal besmettingen afneemt.

corona terras

Regels versoepelen

Het is lastig om in te schatten wanneer de volgende versoepelingen zullen worden aangekondigd. We zitten op dit moment midden in de derde golf, maar deze lijkt volgens het RIVM minder heftig te worden dan verwacht. Daarom zijn er veel mensen die vinden dat het bijna tijd is voor versoepelingen. Toch loopt het aantal besmettingen de laatste weken wel op en worden er ook meer mensen in het ziekenhuis opgenomen. Wel zijn er een aantal versoepelingen van maatregelen die volgens veel mensen zelfs een positief effect kunnen hebben op de besmettingscijfers. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het openen van de terrassen. 

Terrassen heropenen

De burgemeesters van een aantal grote steden in de randstad waaronder Amsterdam en Rotterdam gaven aan voorstander te zijn van het heropenen van de terrassen. Zij pleiten voor het versoepelen van deze maatregel omdat zij denken dat dit op een veiligere en meer verantwoorde manier kan dan wanneer mensen zelf naar buiten gaan. Dat komt doordat er al talloze voorbeelden zijn van parken in grote steden die tijdens de mooie dagen die we hebben gehad helemaal vol met mensen zaten. Daar werd nauwelijks afstand gehouden waardoor het risico op besmetting vrij groot is.

corona terras

Maatregelen handhaven bij heropenen terrassen

Volgens Ernst Kuijpers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg(LNAZ) is het van belang dat mensen zich goed aan de coronaregels houden wanneer de terrassen weer open zouden gaan. Alleen op die manier kan dat er voor zorgen dat aantal nieuwe coronabesmettingen niet verder stijgt door de versoepelingen. Hij stelde dat het ‘verstandig beleid’ is als mensen door het openen van de terrassen de coronamaatregelen beter gaan naleven. Wanneer dit niet gebeurt is hij geen voorstander van het versoepelen van deze maatregelen omdat dit waarschijnlijk alleen maar tot meer besmettingen zou leiden.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie