3de coronagolf volgens RIVM kleiner dan verwacht

Het is al ruim een jaar geleden dat de hele ellende rondom het coronavirus is begonnen. Dat komt doordat zo’n jaar geleden de eerste maatregelen werden ingevoerd waardoor de verdere verspreiding van het coronavirus voorkomen moest worden. Natuurlijk hebben deze maatregelen zeker effect gehad, maar zij hebben er niet voor gezorgd dat het virus zich niet heeft kunnen verspreiden. Het is namelijk zo dat de maatregelen niet iedere besmetting van het virus kunnen voorkomen, maar ze zorgen er wel voor dat het voor het virus minder makkelijk is om anderen te besmetten waardoor minder mensen ziek worden.

corona

Eerste golf

Er zijn in totaal twee golven van het coronavirus in Nederland geweest. Het kenmerk van een golf van het virus is het feit dat er in een korte tijd veel mensen besmet raken. De eerste golf was voor veel mensen een erg onzekere tijd. Het was op dat moment namelijk nog niet duidelijk hoelang alles zou duren en hoe schadelijk het virus precies was. Hierdoor vonden veel mensen het lastig om zich goed aan alle regels te houden. Vaak denken mensen dat het coronavirus niet zo bijzonder is aangezien veel mensen denken dat dit slechts ‘een griepje’ is. Daarom vinden zij dat de maatregelen overdreven zijn ondanks dat er veel mensen overlijden aan het virus. 

Derde golf

We zitten op dit moment midden in de derde golf van het coronavirus. Van tevoren werd door het RIVM en daarmee ook veel mensen in Nederland verwacht dat de derde golf ontzettend heftig zou worden. Het is namelijk zo dat er kort voor de start van de derde golf een nieuwe variant van het coronavirus in Nederland kwam. Hierbij gaat het om de Britse variant, een mutatie van het virus die veel besmettelijker is dan het originele virus. Uit voorzorg voor de besmettingen met deze nieuwe variant werd de avondklok ingevoerd. Dit zorgde voor veel kritiek vanuit de Nederlandse bevolking omdat mensen vonden dat zij ontzettend in hun vrijheid worden beperkt door de regel.

corona vaccin

Minder heftig dan verwacht

Volgens het RIVM zal de derde golf van het coronavirus waarschijnlijk minder heftig worden dan verwacht. Eerst verwachtte het RIVM dat de piek van deze derde golf zo ongeveer op 1 mei zou liggen. Het is volgens het RIVM waarschijnlijker dat deze piek ergens rond half april zal zijn. Dit is natuurlijk goed nieuws voor iedereen die graag ziet dat de maatregelen versoepeld worden. De verwachting van het RIVM is natuurlijk wel onder voorbehoud. Het is namelijk zo dat deze verwachting alleen zal uitkomen wanneer er de komende weken voldoende mensen worden ingeënt met een coronavaccin.

Tags

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie