Coronasituatie Mexico

Mexico is weer open voor reizigers. Het voordeel is dat er geen negatieve PCR-test of quarantaine bij aankomst nodig is, alhoewel de meeste accommodaties wel vragen of gasten een gezondheidsvragenlijst willen invullen. De landsgrens tussen Mexico en de Verenigde Staten is sinds begin november weer geopend voor niet-essentiële reizen. De sluiting van al het niet-essentiële verkeer, als onderdeel van de maatregelen, is vooralsnog van kracht voor niet-gevaccineerde reizigers en geldt voornamelijk voor toeristische en recreatieve reizen. Vrachtverkeer, handel en gezondheidsmedewerkers zullen de grens nog wel kunnen passeren. Vanaf begin december zijn alle Amerikaanse reizigers van twee jaar en ouder verplicht een negatieve PCR-test te hebben, ongeacht vaccinatiestatus. Dit is een deel van de algemene verscherping voor wat betreft het coronavirus en haar Omikron-variant.

Reizigers naar Mexico moeten een gezondheidsverklaring invullen en de QR-code scannen die bij aankomst wordt gegenereerd. Het is niet nodig om voor vertrek een test af te leggen of quarantaine te ondergaan. Mexico had op 23 december bijna 4 miljoen Corona-gevallen en meer dan 300.000 sterfgevallen. De president ligt hiernaast onder vuur omdat hij het virus op een lakse manier zou hebben aangepakt. De restricties waren niet verregaand geweest, en het leven is voor velen gewoon doorgegaan, wat tot hoge infectie- en sterftecijfers. Op 23 december heeft Mexico bijna 150 miljoen doses vaccins toegediend, of 113 doses per 100 mensen.

Op zondag 26 december zijn er door het Mexicaanse Ministerie van Volksgezondheid 2.719 nieuwe besmettingen en 107 dodelijke slachtoffers gemeld. Het totaal aantal bevestigde gevallen komt hierdoor op 3.951.003 en het dodenaantal op 298.777.

Het opduiken van de Omikron-variant heeft in Mexico niet tot een piek geleidt, zoals in vele andere landen wel het geval is. Het eerste Mexicaanse geval van de variant werd begin december ontdekt. Tweeëntwintig andere gevallen zijn hierna vastgesteld. Het lage aantal is te wijten aan de schaarse genomische sequencering.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie