Nieuwe corona variant in Zuid Afrika

Nieuwe variant van het coronavirus ontdekt in Zuid-Afrika en Botswana, wetenschappers maken zich zorgen. Zuid-Afrikaanse minister van Gezondheid noemt de nieuwe variant van het coronavirus “een mutatie die serieus zorgen baart”. Eerder werd al nieuwe variant ‘delta-plus’ ontdekt, deze corona variant uit Zuid-Afrika is ongebruikelijk veel anders als alle eerdere mutaties.

nieuwe variant coronavirus in Zuid-Afrika

B.1.1.529

B.1.1.529 wordt de corona variant uit Zuid Afrika genoemd. De coronavariant is inmiddels door meerdere laboratoria in Zuid-Afrika vastgesteld. Vandaag met het Zuid-Afrikaanse nationaal instituut voor besmettelijke ziektes (NICD), 22 besmettingen met de nieuwe corona variant B.1.1.529 uitvoerig onderzocht. Deze laboratoria van het NICD zijn gespecialiseerd in RNA-onderzoek. Dit is de techniek waarmee corona-mutaties worden onderzocht.

Meer dan honderd besmettingen met de nieuwe variant uit Zuid-Afrika

coronavariant B.1.1.529

NCID-directeur Adrian Puren geeft toe dat er nog weinig gegevens zijn over B.1.1.529. De experts van het NCID maken overuren om de nieuwe coronavirus variant te begrijpen, zodat passende maatregelen genomen kunnen worden. Maar dat deze variant erg gevaarlijk kan zijn is nu al duidelijk. Er zijn al meer dan honderd personen besmet met de mutatie.

Ook zijn er direct deskundigen van de WHO betrokken bij de onderzoeken. Deskundigen van de WHO zijn op dit moment alle beschikbare gegevens over de B.1.1.529-variant aan het onderzoeken. Zo ook hoogleraar bio-informatica Tulio de Oliveira, wat opvallend is dat deze coronavariant veel verschild van vorige mutaties. Het spike-eiwit om de cel van de corona variant wijkt af op 32 plaatsen.

Nieuwe corona-golf in Zuid-Afrika

Joe Phaahla, de Zuid-Afrikaanse Hugo de jonge zegt zicht erg veel zorgen te maken. De vorige corona-golf in Zuid-Afrika leek net voorbij. Met de nieuwe coronavariant wordt snel een nieuwe corona-golf verwacht. Er is namelijk nog onbekend hoe besmettelijke deze corona variant, maar de eerste cijfers zijn beangstigend.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie