Olympische spelen 2022 Beijing

Een half jaar na de Olympische Zomerspelen in Tokio is het tijd voor de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing. In dit artikel lees je alles over de spelen!

Wanneer beginnen de Olympische winterspelen

In februari 2022 zullen de Olympische Spelen in Peking worden gehouden. De openingsceremonie zal plaatsvinden op 4 februari, terwijl de slotceremonie op 20 februari zal plaatsvinden.

Programma Olympische spelen 2022

Op de Olympische spelen van Beijing 2022 staat een uitgebreid programma van alle Olympische Winterspelen.
Twee dagen voor de openingsceremonie wordt het startschot gegeven voor de Olympische Winterspelen met het curlingevenement en de eerste kwalificatie voor freestyle skiën.

Welke Nederlanders doen mee aan de spelen?

Veel zal dichter bij het begin van de Winterspelen bekend worden, maar de Nederlandse delegatie groeit gestaag. Suzanne Schulting was een van de favorieten voor een olympische plek, en Nederland zal voor het eerst sinds 1976 een professionele kunstschaatser naar de Winterspelen sturen. Bekijk de volledige lijst van Nederlandse sporters die meedoen aan Peking 2022.

Angst onder Olympische sporters richting opening Winterspelen 2022

Nederland ligt op koers voor opnieuw uiterst succesvolle Olympische Spelen, zo blijkt uit prognoses van sportdata-organisatie Gracenote precies honderd dagen voor aanvang van de Winterspelen. Nederland zal naar verwachting een recordaantal van 12 gouden medailles winnen, evenals 6 zilveren en 3 bronzen medailles. Dit zou resulteren in een totaal van 21 medailles, evenals een goede plaats op de medailletabel.

Hoogtepunten olympische winterspelen 2022

De eerste medailles van Peking 2022 zijn als volgt: De eerste medailles in biatlon, langlaufen, freestyle skiën, skispringen, schaatsen en shorttrack zullen op zaterdag 5 februari worden uitgereikt. De langlaufers zullen hoogstwaarschijnlijk als eerste applaudisseren. De dames zullen om ongeveer 10:35 uur Nederlandse tijd over de finish komen in de 7,5 km + 7,5 km skiatlon.

Medailles op de 1.500 meter schaatsen

Kjeld Nuis en Ireen Wüst wisten in Pyeongchang twee prachtige gouden medailles te winnen. Komen er dit jaar twee Nederlandse opvolgers? De vrouwenwedstrijd begint op maandag 7 februari om 9.30 uur (Nederlandse tijd) en de mannenwedstrijd begint op dinsdag 8 februari om 11.30 uur.

Suzanne Schulting (1.000 meter, dames) was de grote verrassing van de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang. Schulting, toen twintig jaar oud, won de allereerste Nederlandse gouden medaille op de 1.000 meter. Schulting zal er natuurlijk alles aan doen om haar gouden titel in Peking te verdedigen. De voorrondes voor de 1.000 meter beginnen op woensdag 9 februari om 12.45 uur. (Nederlandse tijd). De kwartfinales, halve finales en finales vinden twee dagen later plaats, op 11 februari, om 12.00 uur.

Alpineskiën (reuzenslalom vrouwen): Voor het eerst sinds 1952 doet een Nederlandse deelnemer mee aan het alpineskiën. Adriana Jelinkova kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen van 2021 nadat ze in januari als tiende eindigde in de wereldbeker reuzenslalom in Kranjska Gora. Jelinkova zal op 7 februari in Peking aan de start verschijnen. De eerste run van de reuzenslalom begint om 03:15 uur (Nederlandse tijd), terwijl de tweede run om 06:45 uur begint.

Sluitingsceremonie

De Olympische Spelen in Peking worden op zondag 20 februari afgesloten. De Olympische vlam zal die avond worden gedoofd, en we kunnen allemaal uitkijken naar de volgende Olympische Spelen, die in 2024 in Parijs zullen worden gehouden.

Agenda olympische spelen 2022

  • Curling (2-20 februari)
  • Freestyle skiën (3-19 februari)
  • Kunstschaatsen (4-20 februari)
  • Biatlon (5-19 februari)
  • Langlaufen (5-20 februari)
  • Rodelen (5-10 februari)
  • Snowboarden (5-15 februari)
  • Schansspringen (5-14 februari)
  • Schaatsen (5-19 februari)
  • Shorttrack (5-16 februari)
  • Alpineskiën (6-19 februari)
  • Noordse Combinatie (9-17 februari)
  • Skeleton (10-12 februari)
  • IJshockey (11-20 februari)
  • Bobsleeën (13-20 februari)

Wil je alles leren wat er te weten valt over de Olympische Spelen? Ga dan hier naar de officiële website van Beijing 2022!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie