25 Januari, Persconferentie met nieuwe versoepelingen

Aankomende persconferentie (25-1-2022) worden er nieuwe versoepelingen aangekondigd. Deskundigen en het kabinet zijn enthousiast over de nieuwe omikron-coronacijfers, stelde premier Mark Rutte donderdag tijdens het coronaoverleg.

Nieuwe coronacijfers

Maandag 15:31, Nieuwe coronacijfers in Nederland van Vandaag zijn beschikbaar.

Maandag, Kabinet stel voor om de coronamaatregelen te versoepelen

Het kabinet komt om 9.30 uur in het Catshuis bijeen om mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen te onderzoeken. Met name de heropening van het hotelwezen en de culturele sector zullen worden onderzocht. voor evenementen in de horeca, de cultuur en de sport. Vrijdag heeft het OMT een verklaring over dit onderwerp gepubliceerd. Zo zetten burgemeesters meer druk op de mensen om te ontspannen.

Dinsdag, 25 Januari wordt een definitief besluit genomen en houden premier Mark Rutte en minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid opnieuw een nieuwsconferentie.

Wat vind jij van de mogelijk nieuwe versoepelingen?💬 Deel je mening

Afgelopen vrijdag, 21 januari

Op vrijdag 21 januari adviseert het Outbreak Management Team (OMT), dat de regering Horeca en de cultuursector (Bioscopen, Theaters, etc.) opent tot 20:00 uur in de avond. Ook geldt het 3G coronatoegangsbewijs in deze gelegenheden. De evenementenbranche blijft voorlopig nog gesloten

Agenda richting de persconferentie

Dit is wat er gaat gebeuren in de dagen voor de persconferentie. Mark Rutte: “We zouden ook graag zien dat de horeca-, cultuur-, en evenementensector op een veilige manier terugkeert.” Ook bekijkt het kabinet of het publiek weer naar atletiekevenementen kan. “We moeten echter eerst zorgvuldig de feiten onderzoeken.”

Zondag 23 januari

De nieuwe ministerraad komt bijeen om te debatteren over de aanbevelingen van het OMT en om de aanbevelingen van de ministeries te horen. De beoogde versoepelingen worden dan aan een voorlopige vaststelling onderworpen.

Later op zondag, maar ook op de dag van de persconferentie, zijn er gesprekken met sectoren en bedrijfstakken om de resultaten te delen en eventuele noodzakelijke herzieningen door te voeren.

Maandag 24 januari

Maandagavond is de Veiligheidsraad, een adviesraad van burgemeesters, online bijeengekomen om de situatie te bespreken. Wegens de afwezigheid van minister van Justitie Dilan Yesilgöz werd de voor donderdag geplande online-vergadering geannuleerd (kroningsdebat).

Dinsdag 25 Januari 2022: Persconferentie live-uitzending

Dinsdag wordt de tweede coronapersconferentie van Januari 2022 uitgezonden. Met versoepelingen voor de horeca, evenementen en cultuur. De persconferentie met premier Rutte en minister Kuipers vindt die avond om 19.00 uur plaats. Kuipers zal na de persconferentie een brief over de maatregelen aan de Tweede Kamer aanbieden en het OMT-advies zal openbaar worden gemaakt. Elke persconferentie wordt live uitgezonden op deze website om 19.00 uur.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie