Kijk debat voor de coronapersconferentie

RIVM-baas Jaap van Dissel, praat de Tweede Kamer bij over de actuele ontwikkelingen van het coronavirus en Omikron. Waarna een debat volgt over de ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Kijk het volledige debat terug via deze pagina. NU LIVE: https://corona-teller.nl/live-persconferentie-25-januari-2022-samenvatting/

Samenvatting

Premier Mark Rutte is dinsdag “gematigd hoopvol” dat het kabinet een versoepeling van de corona-regels kan afkondigen. Dat meldde hij tijdens zijn eerste nieuwsconferentie na een kabinetsvergadering in ruim een jaar. “Het ziet er een stuk beter uit dan een week geleden”, merkte hij op.

De premier weigerde iets te zeggen over specifieke versoepelingsmaatregelen. Hij zal echter beginnen met gebieden die vorige week bij de aankondiging van de eerste versoepeling van de lockdown buiten beschouwing werden gelaten. Dat geldt voor de hotellerie, de cultuur, de evenementenindustrie en de bevolking in het algemeen tijdens sportevenementen.

Rutte zal niet kunnen garanderen dat alle sectoren worden versoepeld. Hij zou “op alle gebieden kleine stapjes willen zetten”, maar dat zal afhangen van het aantal besmettingen en de personeelsbezetting van ziekenhuizen.

De hoge infectiecijfers baren zorgen.

De premier blijft echter bezorgd over de “zeer hoge” infectiecijfers die dagelijks worden gemeld. Positief is dat het aantal ziekenhuisopnames blijft dalen. Infecties komen vaker voor bij jongeren onder de dertig jaar. Hij is enthousiast over het feit dat boosters effectief lijken te zijn bij ouderen.

De premier zegt dat de suggestie om thuis te werken volgende week niet zal veranderen. Daarvoor zijn de infectiecijfers gewoon te hoog. Dinsdag houden Rutte en minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid nog een nieuwsconferentie.

Update 24 Januari, 65.393 positieve testen

Nederland: Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (24-01-2022)

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie