OMT: Horeca en cultuursector weer open tot 20.00 uur

Het Outbreak Management Team (OMT) is van mening dat het heropenen van alle sectoren van de samenleving te riskant is. Horeca en Cultuur kan vanaf Woensdag open met een sluitingstijd van 20.00 uur, hoewel andere sectoren, zoals sport en cultuur, mogelijk langer open mogen blijven. Bronnen in Den Haag zeiden zaterdag tegen NRC en RTL Nieuws.

Volgens RTL Nieuws krijgen toeschouwers weer toestemming om sportevenementen bij te wonen en zullen evenementen doorgang kunnen vinden. Belangstellenden moeten wel een corona-ticket kunnen tonen, en het OMT pleit voor een maximale capaciteit.

Discussie binnen kabinet over sluitingstijd

Het kabinet wil volgens NRC de aanbevelingen van de deskundigen volgen. Over de voorgestelde sluitingstijd wordt nog gediscussieerd; sommige bewindslieden willen het liefst alles tot 22.00 uur openhouden. Volgens RTL Nieuws liggen er nog “verschillende sluitingstijden” op tafel.

Maandag, 24 Januari

Maandag komen de regering en specialisten van het RIVM bijeen in het Catshuis in Den Haag om het OMT-advies door te nemen. Minister-president Mark Rutte en minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid zullen dinsdagavond tijdens een persconferentie eventuele aanvullende coronamaatregelen bekendmaken.

Dinsdag, 25 Januari persconferentie

De ministers verklaarden tijdens hun vorige persconferentie op 14 januari dat zij van plan waren op 25 januari een besluit te nemen over de culturele sector en de horeca. Dergelijke sectoren van de samenleving zouden weer open kunnen gaan als er geen “gekke dingen” gebeuren met de sleutelfiguren.

Woensdag heeft de culturele sector actie ondernomen om een heropening af te dwingen. Als teken van verzet werden de deuren voor het publiek opengegooid. Omdat de regering het goedkeurde, werden veel zalen voor de gelegenheid omgetoverd tot kapsalons.

Nieuw quarantaineadvies

Het OMT is vrijdag ook bijeengekomen om een nieuw quarantaineadvies voor het onderwijs op te stellen. Het is onduidelijk of de quarantaine-waarschuwing zal worden afgezwakt, aangescherpt, of hetzelfde zal blijven.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie