Kroegentocht in Roermond uit protest tegen het Corona-beleid

Duizenden mensen hebben zondagmiddag in Roermond een kroegentocht-protest bijgewoond, die was georganiseerd door zeventien cafés en andere eetgelegenheden in de Limburgse stad. De ‘Tour du Roer’ was een protest tegen het coronabeleid van de regering.

Enorme opkomst, maatregelen ver te zoeken

Enorme menigten verzamelden zich voor de deelnemende eetgelegenheden, vaak zonder een afstand van 1,5 meter in acht te nemen, en niemand droeg een mondmasker. De drankjestocht was niet toegestaan door de gemeente. Zo ook te zien in onderstaande beelden van het protest in Roermond:

We delen bovenstaande tweet voor de video. We sluiten ons niet aan bij de teksten en uitingen in de tweet.

Handhavers deden hun best “Dat mag niet; ze moeten doorlopen”

Roermond Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (23-01-2022)

Degenen die voor de zaak van hun bestelling zaten te genieten, werden aangesproken door handhavers van de gemeente Roermond. “Dat mag niet; ze moeten doorlopen”, zei een woordvoerder van de gemeente. Deze sommatie had weinig effect.

De hele dag door heeft de gemeente de deelnemende cafés en restaurants gewaarschuwd dat ze om 17.00 uur moesten sluiten, anders riskeerden ze een boete. Hoewel het merendeel van de deelnemers op tijd sloot, trotseerde één café aan de Roerkade de waarschuwing en bleef langer open.

Café’s gingen rond 17:00 dicht

Het gevolg was dat rond 17.00 uur enkele honderden mensen voor het café stonden, deels op straat, bier aan het drinken waren en naar dj-muziek luisterden. Hierdoor kwam het verkeer in een hachelijke situatie terecht. Flessen en vuurwerk werden naar passerende auto’s geslingerd, waardoor fietsers en andere omstanders gedwongen werden de weg te gebruiken om het drukke eenrichtingsverkeer te ontwijken.

LETOP: We delen bovenstaande tweet voor de video. In de tweet wordt gepraat over Migranten, hierover is niks bekend en is waarschijnlijk onjuist.

Tegen 18.00 uur arriveerden politie en ordehandhavers, maar het café was al gesloten en de meeste klanten waren gevlucht. Tot het weer rustig was in de stad, spraken de agenten met personen die nog op straat waren.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie