Er sterven meer mannen dan vrouwen aan de gevolgen van het coronavirus in 2020

Het coronavirus zorgt wereldwijd voor veel problemen. Zo zijn er verschillende sectoren die flinke omzetten mislopen en hebben veel mensen door het virus last van hun gezondheid. Naast dat het aantal besmettingen hoog oplopen, sterven er dagelijks ook steeds mensen aan de gevolgen van het virus. Het opvallende hieraan is dat er in Nederland vooral mannen bezwijken aan de gevolgen van het coronavirus.

Zijn mannen ongezonder en lijden ze daarom meer onder het coronavirus?

Sinds dat het coronavirus uitbrak in Nederland bezwijken er voornamelijk mannen aan de gevolgen van het virus. Zo zijn er tot een leeftijd van 80 aanzienlijk meer mannen als vrouwen overleden door het virus. In een aantal leeftijdscategorieën is er een verschil van factor 2. Vooral onder de groepen van onder de 50 geldt dit. Hetgeen dat hier ook erg opvallen bij is, is dat er meer vrouwen in de zorg werken dan mannen. Volgens de gegevens zijn vrouwen over het algemeen gezonder dan mannen. Dit komt mede door het leef gedrag van mannen. Zo roken er gemiddeld meer mannen en is het drinkgedrag ook bij mannen extremer. 

Het immuunsysteem van de vrouw is sterker

Naast dat mannen over het algemeen ongezonder leven en hierdoor een zwakkere gezondheid hebben, hebben vrouwen van nature ook een sterker immuunsysteem. Het sterkere immuunsysteem is terug te zien bij meerdere soorten infecties. Dat vrouwen een sterker immuunsysteem hebben, komt onder andere doordat zij twee X-chromosomen per cel hebben. Een man heeft er daarentegen maar één. Toch bevindt een groot gedeelte van de immuumgenen zich op de X-chromosoom.

corona mannen

De hygiëne

Een andere reden waarom mannen meer risico lopen is omdat zij over het algemeen minder hygiënisch zijn dan vrouwen. Zo houden mannen zich minder aan de hygiënemaatregelen en zorgt dat er sneller voor dat zij het virus oplopen. Het is daarom voor de mannen nu belangrijker dan ooit om goed op hun hygiëne te letten. Hierdoor lopen zij minder risico om het virus op te lopen.

Bekijk ook eens de besmettingen op Kaart van Nederland per gemeente!

kaart van nederland - corona-teller.nl - Coronavirus Nederland Statistieken het laatste live Nieuws

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie