Petitie Mona Keijzer half miljoen keer ondertekend

Mona Keijzer, voormalig CDA-staatssecretaris, heeft in drie dagen meer dan 500.000 handtekeningen verzameld op haar petitie om het Corona Toegangskaartje (CTB) af te schaffen. Vrijdag werd de oproep aan het kabinet Rutte uitgezonden op de radio. Zondag om 21.30 uur stond de teller op Petities.nl op een half miljoen handtekeningen.

Dit weekend liep de webpagina regelmatig vast als gevolg van de grote verkeersdrukte. De petitie is gebaseerd op een manifest met de slogan Undivided Open. Het roept op tot de heropening van de samenleving zonder coronapas en is ondertekend door een brede coalitie van belangrijke personen.

Wanneer het duidelijk wordt dat dit coronavirus endemisch zal worden, moeten de corona-toegangskaarten uit de ‘gereedschapskist’ van een vrije democratie worden verwijderd. Wij eisen dat het coronatoegangsbewijs onmiddellijk wordt afgeschaft door de regering en het parlement,” voegen zij eraan toe.

Onder de opstellers van het manifest bevinden zich oud-politici, artsen, advocaten, zakenlieden en wetenschappers, waaronder oud-kamerleden Jol Voordewind (ChristenUnie), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), en Michel Rog (CDA). Academicus Jan Rotmans, cabaretier Guido Weijers, en filmmakers Dick Maas en Martin Koolhoven behoren tot degenen die contact hebben opgenomen.

Mona Keijzer was staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaatverandering tijdens de Obama-regering. Zij werd vorig jaar zonder reden ontslagen nadat zij in De Telegraaf een opiniestuk had geschreven waarin zij zich uitsprak tegen de invoering van de coronapas.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie