Veel steun voor petitie “Mona Keijzer” tegen coronapas

Voormalig CDA-staatssecretaris Mona Keijzer is een petitie gestart waarin zij oproept tot onmiddellijke afschaffing van de coronapas. De petitie, die twee dagen geleden live ging, had tegen de middag al meer dan 120.000 handtekeningen ontvangen.

Update: Petitie Mona Keijzer inmiddels een half miljoen handtekeningen bereikt.

De petitie vermeldt een manifest met de slogan “Onverdeeld Open.” Het roept op tot een heropening van de samenleving zonder coronapas en is ondertekend door een brede coalitie van invloedrijke personen. “Nu het duidelijk is dat dit coronavirus ook endemisch zal worden, mogen coronapas niet in de ‘gereedschapskist’ van een vrije democratie blijven. Wij eisen dat de coronapas onmiddellijk wordt afgeschaft door de regering en het parlement,” voegen zij eraan toe.

Coronapas schade is niet redelijk.

De schade die de coronapas aanricht, staat volgens de Keijzer en de vele ondertekenaars van de petitie niet in verhouding tot de “potentiële voordelen voor de volksgezondheid“. Zij noemen de coronapas een “noodzakelijke, laat staan proportionele” inbreuk op grondrechten.

Onder de opstellers van het manifest bevinden zich ex-politici, artsen, advocaten, zakenlieden en wetenschappers. Onder meer oud-kamerleden Jol Voordewind van de ChristenUnie, Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren en Michel Rog van het CDA hebben een beroepschrift ingediend. Tot de groep behoren nu ook hoogleraar Jan Rotmans, cabaretier Guido Weijers, en filmmakers Dick Maas en Martin Koolhoven.

Twitter’s #1 populaire onderwerp is petities.

De hashtag #OnverdeeldOpen is nu trending op Twitter. Verschillende personen hebben de link van de petitie gedeeld. Zij beschrijven het initiatief als “hard nodig.” “We kunnen het ons niet veroorloven om dit beleid te laten vervallen. Hopelijk is dit het breekijzer dat de normaliteit in Nederland herstelt“, merkte iemand op Twitter op. Een ander twittert: “Ik heb het gevoel dat dit het verschil gaat maken.” Ook Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (DENK) heeft de petitie ondertekend. Door de grote drukte is Petities.nl, de website waar mensen het manifest kunnen ondertekenen, af en toe niet bereikbaar.

3 Comments

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie