Hoe zien de aangescherpte coronamaatregelen er vanaf 29 september uit?

Afgelopen maandagavond is er een persconferentie over het coronavirus geweest. Tijdens deze persconferentie werden de nieuwe coronamaatregelen met het land gedeeld. Hierbij werd er voornamelijk gericht op terugdringen van het aantal contactmomenten. Dit om het virus zo snel mogelijk weer een stapje voor te zijn. Daarnaast is er een onderscheid gemaakt tussen regels die voor binnen of voor buiten gelden.

corona en werk

De coronaregels voor op het werk

Voor de komende tijd blijft het de norm dat je thuis moet werken, tenzij die echt niet anders kan. Zoals meneer al Rutte zei: ‘een buschauffeur kan moeilijk thuiswerken’. Echter, voor alle beroepen waarbij het wel mogelijk is om thuis te werken, is dit wel verplicht. Op het moment dat er toch een besmetting optreedt op de werkvloer, dient deze 14 dagen dicht te gaan.

Landkaart van Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

De coronaregels voor privé situaties

Naast dat de coronamaatregelen voor op het werk zijn aangescherpt, geldt dit ook voor privé-situaties. Zo mogen er maximaal 3 gasten over de vloer/tuin komen. Daarnaast geldt er dat er in andere gebouwen maximaal 4 personen bij elkaar mogen komen. Wel dient hiervoor een reservering gedaan te worden. Het maximaal aantal personen per ruimte zal de komende tijd beperkt worden tot 30. Daarnaast mogen voetbalwedstrijden wel doorgang, alleen zonder supporters. De kantines van sportvereniging blijven hierom ook gesloten. 

Registreren en mondkapjes

Naast de hierboven genoemde maatregelen geldt er ook dat het in de horeca verplicht is om bezoekers te registreren dit om het mogelijke contactonderzoek sneller te laten verlopen. In onder andere monumenten, musea en bibliotheken geldt dat er een reservering gedaan moet worden om naar binnen te mogen. Naast het bijhouden van de bezoekers geldt er nu ook dat het wordt geadviseerd om een mondkapje te kopen, deze kunt u dragen wanneer je de winkel in gaat. Een winkel kan namelijk een mondkapje verplichten en je dus weigeren wanneer je deze niet draagt.

corona en registratie

We willen weer een stapje voor zijn op het virus

Tijdens de persconferentie werd het duidelijk dat het coronavirus langzamerhand de overhand begon te krijgen. Zo heeft het R-getal een waarde van 1,3. Dit betekend dat elke 100 mensen 130 anderen besmetten. Hierdoor blijft het virus groeien en dienen er maatregelen te komen. De komende week wordt er nog verwacht dat het aantal besmettingen toe zal nemen. Hierna zal het als het goed is dankzij de aangescherpte maatregelen minder moeten worden. Op dit moment behoren we met twee regio’s tot de top 10 meest besmette regio’s van Europa.

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie