Naar de bioscoop? wees er snel bij ‘run op bioscoop-kaartjes’

Bioscopen in het hele land zien gisteren en vandaag een stormloop op kaartjes nu ze zich voorbereiden op de heropening van bioscopen vandaag. Degenen die in een digitale rij stonden met tot tienduizend mensen voor hen werden gefotografeerd en gedeeld op sociale media.

“We zien absoluut een aanzienlijke run op kaartjes.” Na geruchten over lange digitale rijen heeft Boris van der Ham, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF), dit gisteren geverifieerd.

Wachtrij op Pathe

De hele avond door circuleerden op sociale media foto’s van mensen die in een digitale rij stonden om een filmkaartje te bemachtigen. In sommige gevallen stonden duizenden mensen te wachten, met een geschatte wachttijd van meer dan 40 minuten:

Volgens Van der Ham begon de ticketdrukte al in de middag. “Na de persconferentie werd het veel meer. Men wil nog een keer naar de bioscoop. “Het is mooi om te zien dat het publiek ons niet teleurstelt”, merkte hij op.

Bioscopen zonder wachtrij

Er zijn ook bioscopen zonder digitale wachtrij. Hier is het van belang om zo snel mogelijk door het bestelproces te klikken. Zo testen we op de website van VUE bioscopen, na enkele minuten wachten zijn de stoelen al door iemand anders gereserveerd.

vuecinemas.nl bioscoop scream

Situaties

Het kabinet heeft gisteravond aangekondigd dat bioscopen en filmtheaters in bepaalde situaties tot 22.00 uur open mogen blijven. Bezoekers vanaf 13 jaar moeten bijvoorbeeld een coronatoegangsbewijs hebben en een afstand van 1,5 meter houden.

De filmindustrie is blij met de heropening, maar is “teleurgesteld” over de beperkingen die de overheid heeft opgelegd. “Die stapeling, van een eindtijd, 1,5 meter, en een coronapas, maakt het lastig”, aldus Van der Ham. “We hopen dat het kabinet daar een deel van loslaat, zodat er meer ruimte komt om films te vertonen.” Vandaag vergadert de sector met de staatssecretaris om de problemen te bespreken. De voorzitter denkt: “Omdat we gewoon veilig open kunnen.”

Populaire films in bioscopen

Nederlanders gaan dus massaal naar de film nu het weer kan. Maar naar welke film gaan ze. Dit zijn op dit moment de populairste films in bioscopen:

  • Spiderman: No Way Home
  • No Time to Die 2021
  • House of Gucci 2021
  • The Matrix Resurrections

Dus wil je ook naar de bioscoop? Wees er dan snel bij en claim je plekje

Bioscopen door heel Nederland verwachten een hoop bezoekers

Bioscopen in Leiden, Utrecht, Amsterdam, Enschede, Pathé Arnhem, Nijmegen, Gouda, Rotterdam gaan allemaal open vandaag. Ze verwachten door het enorme animo een hoop bezoekers.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie