Door het coronavirus komen mensen met een beperking lastiger aan een baan in 2025, hoe kan dit?

Het coronavirus zorgt ervoor dat ontzettend veel Nederlanders hun baan verliezen. Helaas is de kans groot dat het hierdoor lastig wordt om aan een baan te komen. De meeste bedrijven kiezen er op dit moment namelijk voor om minder mensen aan te nemen. Een aantal bedrijven hebben zelfs een vacaturestop ingezet. 

corona

De kans is groot dat deze vacaturestop nog wel even zal gaan duren dankzij het vervelende coronavirus, zeker in de horeca. In de horeca zijn de meeste mensen momenteel bezig met een tijdelijke omscholing. Dit houdt in dat zij tijdelijk een andere functie aan het beoefenen zijn. Hierdoor is de kans groot dat het voor mensen met een beperking al helemaal lastig wordt om een baan in deze sector te vinden, maar zijn er eigenlijk wel andere sectoren waar mensen met een beperking in het jaar 2021 terecht kunnen?

125.000 banen bij de Nederlandse Overheid

De Nederlandse Overheid probeert om er over vijf jaar 125.000 banen bij te krijgen. De kans bestaat dat dit gaat niet gaat lukken. Volgens Aart van der Gaag is deze ambitie steeds verder aan het verzwakken. Hij zegt dat de vaart er momenteel eigenlijk wel uit is en dat er dringend iets moet gebeuren om ervoor te zorgen dat de mensen met een beperking gewoon aan het werk kunnen in het jaar 2025. Naast dat de meeste mensen met een beperking niet terecht kunnen bij de Overheid doordat zij momenteel minder mensen aannemen, zorgt het coronavirus er ook voor dat de meeste andere bedrijven gesloten zijn.

Door het coronavirus minder mensen met een beperking in de horeca

Tot een aantal maanden geleden werkte een groot gedeelte van de mensen met een beperking nog in de horeca. Dit was voor alle betrokken partijen ontzettend prettig en het leverde enkel positieve reacties op. Helaas is de horeca momenteel gesloten en bestaat de kans dat dit voorlopig nog wel even zo zal blijven. Hierdoor vrezen de meeste experts dat de mensen met een beperking voorlopig nog niet aan de slag kunnen.

Belastingdienst heeft ruim 600 mensen aan het werk

Ondanks het vervelende coronavirus heeft de belastingdienst momenteel ruim 600 mensen met een beperking aan het werk. Helaas zorgt het coronavirus er wel voor dat de vaart iets minder is. Toch zet iedereen zich volledig in om ervoor te zorgen dat het coronavirus zo min mogelijk roet in het eten gooit. Hierdoor blijft de kans bestaan dat de maatschappelijke schade beperkt blijft.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie