Depressie voor Joop van den Ende door corona

Door de corona-epidemie heeft Joop van den Ende (79) een moeilijke tijd achter de rug. De theaterproducent maakte zich zorgen, met als gevolg dat hij last kreeg van depressies. Dat vertelt Joop in een aflevering van het AVROTROS-programma ‘Volle Zalen,’ dat vandaag wordt uitgezonden op NPO 2.

Na het oplopen van de ziekte maakte de theaterproducent, die woensdag 80 jaar wordt, een moeilijke periode door. “Tegen de depressie in werd ik verlamd door onzekerheid. Ik sluit me af van de buitenwereld, en dan ben ik bijna onbereikbaar voor Janine.”

Joop moest begin 2020 zijn theater sluiten, de show Hello, Dolly! van zijn dochter kon niet doorgaan en de exploitatie van zijn eigen stichting kwam stil te liggen. De theatermaker was naar eigen zeggen ten einde raad. “Meestal ben ik koel als het om de moeilijkste dingen gaat, zoals ‘we gaan die kant op’. Maar ik heb geen idee hoe ik het nu moet oplossen. Ik had geen plan, en dat heb ik wel nodig, anders overleef ik het niet.”

Janine, zijn vrouw, was bezorgd. “Ik heb Joop nog nooit zo gewelddadig meegemaakt als in de eerste maand van corona. Alles ontglipte hem.”

Het lied Diana en Zonen heeft hem volgens Joop geholpen de eerste dagen van de coronapandemie door te komen. Vanwege haar zwangerschap heeft zijn dochter Iris, die de musical produceert, hem gevraagd om als adviseur bij de productie betrokken te zijn.

Tags

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie