Film 1963 voorspeld Omicron Variant?
Omicron variant film 1963 Nep

Nu er meer besmettingen met de nieuwe Omicron-varaint wereldwijd worden ontdekt, beweren sommige gebruikers op sociale media dat een film de coronavirus-variant bijna 60 jaar geleden voorspelde. “An Italian film from 1963 🤔” is de kop van een Facebook post op 1 december. Het wordt vergezeld door een foto van wat lijkt op een filmposter met de titel “The Omicron Variant” geschreven in vette gele tekst.

Facebook berichten over de Omicron film worden 299 keer gedeeld. Voornamelijk door mensen die kritisch zijn over het coronabeleid. Op Twitter is dezelfde afbeelding binnen 24 uur meer dan 1.700 keer geretweet. De versie van het bericht werd ook in het Spaans op Facebook gedeeld.

Reacties als “Ben niet verbaasd, ze zijn niet meer creatief” en “Er is geen complot theorie, enkel een agenda die langzaam zichtbaar wordt voor iedereen” ontvangen vele positieve reacties en like op Facebook en Twitter.

Filmposter blijkt nep

Maar wat blijkt? De poster is helemaal niet van Italiaanse films uit 1963. De poster is een digitaal bewerkte afbeelding van een filmposter uit 1974. De poster die nu wordt geassocieerd met de Omikron corona-variant is als als grapje gemaakt..

De post is digitaal in elkaar gezet door Becky Cheetle met Photoshop. Zo verteld ze in deze tweet uit 28 November 2021:

“Dit is mijn werk,” zegt Becky. “Ik maakte het (een grap) gewoon omdat ik vond dat ‘The Omicron Variant’ klonk als de titel van een sciencefictionfilm in de jaren ’70.” Cheatle had hierbij duidelijk vermeld dat het een photoshop werk is en dus niet echt. Ik heb de afbeelding gepost met een opmerking en later nog eens benoemd dat het als grap is gemaakt, maar de accounts op socialmedia die haar werk delen doen dit niet. De foto wordt gepresenteerd als een poster van een echt bestaande film.

De poster is gebaseerd op de film “Phase IV” uit 1974, dit is bevestigd door Becky. De Spaanse film-poster uit 1979, toont dezelfde beelden en acteurs als vermeld op het photoshop grapje.

Andere films met Omicron in de naam

Phase IV is een science fiction horrorfilm over een “super-slimme mier” die wetenschappelijke faciliteiten in de woestijn van Arizona aanvalt. Er bestaat geen film die “The Omicron Variant” heet, maar in 1963 werd een Italiaanse film met een gelijkaardige naam uitgebracht. Maar die heeft niets met virussen te maken. Dit is ook een science fiction film,
“Omicron,” dit verhaal gaat over een buitenaards wezen van planeet Mars dat het menselijk lichaam overneemt.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie