Corona-uitbraak bij Tottenham Hotspur: Acht spelers besmet

Acht spelers van Tottenham Hotspur en vijf clubmedewerkers testten positief op het coronavirus, zei Antonio Conte woensdag. “We hebben elke dag mensen met COVID”, zei Conte op een persconferentie de dag voor de wedstrijd tegen het Franse Rennes in de Europa Conference League.

Conte zei dat 11 spelers konden spelen in het Tottenham Hotspur Stadium. Volgens de UEFA-regels moet het spel doorgaan zolang de club minstens 13 senioren heeft, waaronder minstens één keeper. Conte zei in de club: “Iedereen is een beetje bang.”

Eerst negatief, later een positieve coronatest

zelftest corona kopen

Omdat mensen in contact komen met anderen die negatief testen maar later positief. Antonio Conte zei woensdag dat acht Tottenham-spelers en vijf clubmedewerkers positief testten op het coronavirus. “Elke dag krijgen we mensen met COVID”, zei Conte op een persconferentie de dag voordat hij tegen het Franse Rennes-team speelde in de Europa Conference League.

Conte zei dat 11 spelers konden spelen in het Tottenham Hotspur Stadium. Volgens de UEFA-regels moet het spel doorgaan zolang de club minstens 13 senioren heeft, waaronder minstens één keeper. Conte zei in de club: “Iedereen is een beetje bang.” Omdat mensen in contact komen met anderen die negatief testen maar later positief.

“Aan het einde van de training van vandaag is een andere speler positief en een andere medewerker positief”, zei hij. “Wie is morgen? Ik? Een andere speler? Een andere medewerker? Conte zei bezorgd te zijn dat spelers en staf van Tottenham de liefhebbers van het virus zouden kunnen besmetten.

“We hebben een gezin. We zullen contact met ze houden als we thuiskomen”, zei de zichtbaar geëmotioneerde Conte. “Het is een situatie die me van streek maakt.” Ik ben nu zeker een beetje bang omdat ik niet weet wat er morgen zal gebeuren. Britse media meldden dat Tottenham de Premier League-wedstrijd van zondag tegen Brighton Conte heeft uitgesteld.

Vitesse

Donderdag (morgen) speelt Tottenham Hotspur in de Conference League tegen Stade Rennais. Na een uitgluidger van Hotspur tegen NS Mura staat het Nederlandse Vitesse in punten gelijk aan de Londense voetbalclub.

Meerdere corona-uitbraken bij voetbalclubs

Zes Premier League-wedstrijden zijn afgelopen seizoen uitgesteld vanwege een virusuitbraak bij de voetbalclub, dit ondanks alle maatregelen die genomen zijn. Tottenham staat tweede in de poule in de Conference League, het derde toernooi in Europa, en heeft evenveel punten gescoord als Vitesse, die derde wordt. Renne won de groep in nog één wedstrijd. De runner-up komt in aanmerking voor de play-offs van de laatste 16 wedstrijden met teams uitgesloten van de Europa League.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie