Leuk kinderfeestje organiseren volgens de corona maatregelen

Ondanks dat we ons er allemaal van bewust zijn dat corona iets is wat voorlopig niet weggaat waren we langzaam weer wennen aan het wennen aan wat meer ruimte en minder regels. Mensen zijn dus ook weer gaan nadenken over kinderfeestjes want niks is vervelender dan tegen een kind te zeggen dat een kinderfeestje niet door kan gaan vanwege een ziekte die zelfs voor volwassenen nauwelijks te begrijpen is.

In dit artikel gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn voor kinderfeestjes tijdens corona, maar ook wat de maatregelen zijn met betrekking tot deze feestjes.

Regels voor een kinderfeestje 

Om te zorgen dat de verspreiding van corona tegengegaan wordt, is het niet verstandig om met grote groepen kinderen tegelijkertijd in huis te zijn. Als je toch thuis een kinderfeestje, viert  zorg dan dat de kinderen regelmatig hun handen wassen en dat de ruimte goed geventileerd wordt. Hier een korte opsomming van de regels:

  • Er zijn maximaal 4 volwassenen per dag in huis toegestaan.
  • Kinderen ouder dan 12 jaar worden gerekend als volwassenen.
  • Ventileer de ruimtes waar het feestje plaatsvindt goed.
  • Zorg dat Iedereen regelmatig zijn handen wast. Las hiervoor bijvoorbeeld handenwas-pauzes in.  
  • Spreek met de ouders van de kinderen af dat als een kind zich ziek voelt of koorts heeft, hij niet naar het feestje komt. 

Buitenfeestje, de oplossing in coronatijd!

Het is een goed idee om tijdens een kinderfeestje in corona periode met de kinderen naar buiten te gaan. Ook in de winter is het mogelijk om leuke dingen buiten te doen, met een lekkere dikke shawl, muts en wanten kan alles. Doordat je met zijn allen In de buitenlucht bent, is de kans op het verspreiden van corona een stuk kleiner. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het doen van de speurtocht In het bos. Op heel veel plekken bieden Natuurmonumenten dergelijke speurtochten aan evenals complete kinderfeestjes waarbij je bijvoorbeeld uilenballen gaat ontleden of met een boswachter op pad gaat.

Kinderen tijdens kinderfeestje bij natuurmonumenten

Corona risico’s onder kinderen 

Voordat we overgaan naar het leuke deel is het goed om te kijken naar de verspreiding van corona onder kinderen. Volgens het RIVM geldt dat hoe jonger het kind, hoe kleiner de rol bij het verspreiden van het coronavirus. Als we kijken naar de cijfers van het aantal besmettingen bij kinderen, dan zien we dat in de leeftijd van 0 tot en met 3 jaar de cijfers heel laag liggen. Daarna zien we een lichte stijging tot en met 7 jaar, gevolgd door een piek van besmettingen bij kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. 

Als het gaat om ziekenhuisopnames, dan zien we gelukkig nog lagere aantallen. In de leeftijd van 0 tot 3 jaar zien we dat slechts 0,1% van de kinderen die corona krijgt in het ziekenhuis beland. In de leeftijd van 4 tot en met 11 jaar zien we dat slechts 0,2% van de kinderen die corona krijgt in het ziekenhuis beland. 

We zien echter wel dat de besmettingen onder kinderen en vaak komen van andere kinderen. Dat maakt een kinderfeestje uiteraard een mogelijke bron van besmetting. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie