Regels voor Uber of Taxi bestellen in Coronatijd

De taxibranche heeft al lang te kampen met teruglopende inkomsten vanwege concurrenten zoals Uber. Door de coronacrisis is deze situatie helaas alleen maar erger geworden. Doordat mensen minder de deur uit gaan zijn het aantal ritten nog verder afgenomen. Sommige mensen denken dat het door de coronamaatregelen niet meer mogelijk is om een taxi te nemen, maar niets is minder waar. De taxichauffeurs hebben je graag als klant. 

Taxibranche in de knel

Zoals gezegd heeft de taxibranche al geruime tijd te maken met een teruglopend aantal gebruikers. De coronacrisis was voor veel taxibedrijven de doodslag. Veel chauffeurs hebben een ander beroep moeten zoeken.

Taxichauffeurs werkten vaak ‘s nachts om stappers weer thuis te brengen na een avondje uitgaan. Deze inkomsten zijn volledig komen te vervallen door de vroege sluiting van de horeca. Gelukkig mogen taxichauffeurs gewoon door blijven werken, ook in de avonden, ondanks de coronamaatregelen is dat gewoon mogelijk als je je aan een aantal regels houdt.

De regels voor de taxi 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kun je ook ‘s avonds nog een taxi bestellen ondanks dat veel plekken na 17:00 moeten sluiten. Taxi’s zijn uitgezonderd op deze regel. Je kunt gewoon gebruikmaken van een taxi, als je aan een aantal regels voldoet. Het gaat hierbij om de volgende regels:

  • Als je 13 jaar of ouder bent en met meerdere mensen in een taxi reis moet je een mondkapje op.
  • Je hoeft geen mondkapje op als je de enige passagier bent in de taxi.
  • Als je met meer dan 2 passagiers in de auto zit krijg je een boete die 

Neem de taxi

Niks houd je tegen om tijdens de gedeeltelijke lockdown een taxi te bestellen. Het is bovendien een goed alternatief als je liever het openbaar vervoer vermijd vanwege de kans op corona. In de taxi zit je alleen samen met de chauffeur waardoor de kans op corona een stuk kleiner is. Zeker omdat veel taxibedrijven als regel hebben dat hun chauffeurs ook een mondkapje dragen. Bovendien help je jouw taxibedrijf om ook deze lockdown weer door te komen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie