corona complicaties

Het is natuurlijk belangrijk dat er zo min mogelijk mensen besmet raken met het coronavirus. Hoe minder mensen er besmet raken, hoe kleiner de kans is dat er mensen overlijden of ernstig ziek worden. Daarom is het niet gek dat er zo veel maatregelen zijn die er voor moeten zorgen dat mensen elkaar minder makkelijk kunnen besmetten. Deze maatregelen moeten voorkomen dat mensen met elkaar in contact komen. Je kunt niet besmet raken met het coronavirus wanneer je niet met anderen in contact komt. Tegelijkertijd is het voor veel mensen ontzettend vervelend dat er zo veel maatregelen zijn die je vrijheid beperken.

Online Testen via Corona-teller.nl
corona complicaties

De coronamaatregelen

Er zijn op dit moment erg veel maatregelen tegen het coronavirus en het lijkt er niet op dat deze maatregelen binnenkort versoepeld gaan worden. De maatregelen die op dit moment van kracht zijn worden waarschijnlijk met twee weken verlengt. Dat is iets waar veel Nederlanders niet blij mee zullen zijn. Steeds meer mensen zijn het niet eens met het coronabeleid van het kabinet. Dat blijkt uit onderzoek wat er is gedaan naar het draagvlak voor de coronamaatregelen. Er zijn verschillende redenen waardoor mensen vinden dat het tijd is voor versoepelingen.

De zorg

De maatregelen zorgen er voor dat veel sectoren niet kunnen functioneren zoals ze dat normaal gesproken doen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de zorgsector. De zorg heeft het al sinds de start van de coronacrisis erg druk omdat zij er voor moeten zorgen dat iedereen die ziek is worden opgevangen en verzorgd. Door de grote hoeveelheid coronabesmettingen heeft de zorg niet genoeg ruimte om iedereen te verzorgen en daarom wordt veel reguliere zorg uitgesteld. Dit zorgt er voor dat er mensen zijn die te maken krijgen met allerlei complicaties doordat de zorg die zij nodig hebben op dit moment niet kan worden gegeven.

Meer complicaties en overlijdens

corona lockdown

Als gevolg van het uitstellen van allerlei vormen van reguliere zorg zijn er meer complicaties en overlijdens geregistreerd gedurende de coronacrisis. In het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis wat gelegen is in Waalwijk en Tilburg zijn sinds het begin van de pandemie minimaal 68 gevallen bekend van mensen die complicaties hebben opgelopen door het uitstellen van de zorg die zij eigenlijk wel zouden krijgen. Hierbij kan het gaan om allerlei verschillende patiënten. Van deze 68 gevallen zijn uiteindelijk 7 mensen overleden. Het is natuurlijk lastig om de klachten van mensen direct te linken aan het uitstellen van zorg en daarom zijn er naar verwachting nog veel meer mensen die hier last van hebben. 

Corona-teller.nl

Verschillende ziektes

De patiënten die complicaties hebben ervaren als gevolg van het uitstellen van zorg door het coronavirus hebben te maken met verschillende ziektes. Ongeveer de helft van deze mensen heeft kanker, maar er zijn bijvoorbeeld ook mensen met oogaandoeningen en andere ziektes.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten