Boosterprik inplannen voor leeftijd 23/24 (1998 of eerder)

Mensen die geboren zijn in 1998 of eerder kunnen nu online hun afspraak inplannen voor een corona boostervaccinatie. Dit kan worden gedaan via de website van coronavaccinatie-afspraak.nl. Als u deze afspraak via de website inplant, heeft u het voordeel dat u niet op de uitnodigingsbrief van het RIVM hoeft te wachten. Het is belangrijk dat iedereen hun boosterprik haalt, met als oorzaak de nieuwe Omikron-variant. Door het feit dat niet iedereen tegelijk kan worden gevaccineerd, worden mensen uitgenodigd op basis van leeftijd.

Online afspraak inplannen

Als je in 1998 of daarvoor geboren bent, kan je je boosterprik inplannen op www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Dit kan makkelijk en veilig met je DigiD. Het inplannen is binnen enkele minuten gebeurt.

  1. Klik op ‘Ik wil me laten vaccineren’.
  2. Klik op ‘maak een afspraak’.
  3. Hierna zie je de vraag of je een afspraak wil maken voor een extra prik. Klik hier op ‘ja’ en ‘volgende’.
  4. Indien je je afspraak niet hebt gekregen vanwege je beroep, klik je op ‘nee’.
  5. Na het invullen van een aantal vragen kan je een afspraak maken. Hier heb je je DigiD nodig.
  6. Log in via je DigiD gebruikersnaam en wachtwoord, of log in met de DigiD-app.
  7. Na het aanmaken en invoeren van een code moet je een QR code scannen met je DigiD-app (als je voor deze optie gekozen hebt).
  8. Log hierna in op de GGD Online website.
  9. Kies in het programma jouw postcode en ga naar ‘volgende’.
  10. Controleer alle ingevulde gegevens en klik op ‘bevestigen’. Dit moet je doen, anders is je afspraak niet definitief.

Ervaart u moeilijkheden met het uitvoeren van de bovenstaande stappen, vraag dan hulp aan uw familie, vrienden of buren. Is dit niet mogelijk? Zoek dan contact met het Informatiepunt Digitale Overheid bij je lokale bibliotheek. U zal hier gratis worden geholpen met het inplannen van je boosterprik. Anders kan je hier een instructievideo bekijken over hoe je online een boosterprik kan inplannen.

Telefonisch afspraak inplannen

Indien u niet in staat bent om een afspraak online te regelen, zal u moeten wachten op de uitnodigingsbrief van het RIVM. Uw uitnodiging voor een boosterprik kan vertraging hebben door storingen bij PostNL. Op deze uitnodiging staat het telefoonnummer voor het telefonisch inplannen van de boosterprikafspraak. Indien u jonger bent dan 60 en telefonisch een afspraak wil inplannen, zal u eerst moeten wachten op de uitnodiging. Het online inplannen is wel mogelijk zonder brief. U kan geen boosterprik inplannen via het landelijke vaccinatienummer. Dit telefoonnummer kan u alleen gebruiken als u vragen hebt over een huidige afspraak of over de boosterprik. Toch is het advies om de afspraak online te regelen, aangezien er extreme wachttijden zijn op het telefoonnummer van de GGD.

Daarnaast kan het landelijke vaccinatie afsprakennummer wel gebruikt worden om een boosterprik in te plannen. De GGD is via het telefoonnummer 0800 7070, zeven dagen per week te bereiken tussen 08:00 en 20:00 uur. Bij vragen over de boosterprik kan u contact opnemen met het lokale vaccinatie meldpunt of met het landelijke vaccinatie nummer.

Afspraak wijzigen of afzeggen

Het is sinds een week niet meer mogelijk om de boosterprik afspraak af te zeggen, wijzigen of te verplaatsen. U moet naar uw gemaakte afspraak gaan. Het GGD-vaccinatie callcenter heeft niet de capaciteit om de afspraakwijzigingen te verwerken. Het kan gebeuren dat het wijzigen van de afspraak in de toekomst weer mogelijk is. De boostervaccinatie kan u na minimaal drie maanden na vaccinatie inplannen.

Boosterprik thuis krijgen

Als u door gezondheidsredenen niet in staat bent om naar een GGD-priklocatie te komen, moet u dit doorgeven aan de GGD via het landelijke vaccinatienummer. Als u voor uw vorige vaccinaties al thuis bent ingeënt, is de GGD hier al van op de hoogte. U krijgt dan een melding van de GGD over een vaccinatie bij u thuis.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie