Persconferentie Rutte in 3minuten Terugkijken (Vandaag live op 27 oktober 2020)

De persconferentie hieronder is niet de meest actuele uitzending. Bekijk nieuwe persconferentie 14 december 2020 hier!

Dit was een korte persconferentie van ~30 minuten inclusief alle vragen van de pers.
👇Lees hieronder alle inhoud in 5 minuten!👇

Deel op social media: Persconferentie Rutte in 3minuten Terugkijken (Vandaag live op 27 oktober 2020) 1 Persconferentie Rutte in 3minuten Terugkijken (Vandaag live op 27 oktober 2020) 2 Persconferentie Rutte in 3minuten Terugkijken (Vandaag live op 27 oktober 2020) 3

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Samenvatting persconferentie (live update)

“Alle scenario’s staan open” lijkt het motto van de personferentie. Rutte noemt een totale lockdown een “doemscenario” en hoopt dat Nederlanders de huidige maatregelen goed zal volgen. Ook pleit Rutte voor een strengere handhaving, voornamelijk in de detailhandel. Om extra toezicht te houden op de maatregelen die gelden in winkels.

Persconferentie Terugkijken in 3 minuten

Nieuwe Maatregelen tot minimaal December

Hugo de jongen verwacht dat de huidige maatregelen tot in ieder geval December moeten blijven gelden. Dit houd dus in dat de nieuwe maatregelen uit de laatste persconferentie, tot december blijven gelden. Dus scholen blijven open en horeca blijft dicht.

Daarnaast wordt er nogmaals benoemd dat de huidige maatregelen voldoende zijn. Mits deze goed worden opgevolgd, hiervoor wordt extra handhaving ingezet. Ook wordt genoemd dat wij respect moeten hebben voor handhavers en politie die ons op de maatregelen wijzen.

Er is ook een nieuwe persconferentie aangekondigd volgende week dinsdag. Mochten de huidige maatregelen niet worden nageleefd en is dit terug te zien in de cijfers. Dan worden er toch strengere maatregelen aangekondigd in Nederland.

Voor de meest recente maatregelen in uw regio kunt u hieronder uw woonplaats invoeren. Dan krijgt u een uitgebreid overzicht met het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overleden in uw woonplaats.

👇Hieronder alle cijfers en maatregelen van Nederland per gemeente of zoek de wereldwijde statistieken per land👇

Lockdown

Er zijn veel geruchten dat er een totale lockdown zal worden aangekondigd. De politici hebben hier gemixte uitspraken over gedaan. Minister Grapperhaus kondigde namelijk aan dat het te vroeg is om na te denken over een totale lockdown. Hoewel Hugo de Jonge later op twitter liet weten dat alle scenario’s op tafel liggen. De aankondiging van een totale lockdown is dus nog niet uitgesloten.

Vorige persconferentie gemist?

Hierboven een opname van een eerdere persconferentie livestream. Zodra NOS de nieuwe persconferentie live zet, zal bovenstaande video geupdate worden.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie