Sprake van een totale lockdown, hoe groot is de kans op een totale lockdown in 2020?

Sinds een twee weken is er een gedeeltelijke lockdown van kracht. Deze lockdown is afgekondigd om ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen niet verder oploopt. Echter, helaas is het momenteel nog niet helemaal duidelijk hoe het aantal besmettingen er in de toekomst uit gaat zien. Volgens de premier kan het op dit moment een aantal verschillende kanten op. Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 27 oktober om 19:00 uur, gaf de premier aan dat er een kans is op een eventuele lockdown. Tenminste, wanneer het aantal besmettingen niet snel genoeg afneemt, maar hoe groot is die kans nou eigenlijk?

Een lockdown als de cijfers oplopen


Mocht het aantal besmettingen nog sneller oplopen, dan is de kans groot dat er een totale lockdown afgekondigd wordt. Helaas heeft deze maatregel ontzettend veel impact op de economie. Daarnaast kan deze maatregel er ook voor zorgen dat er nog meer verschillende mensen uit verschillende leeftijdsgroepen last krijgen van mentale problemen, zoals depressies. Helaas hebben steeds meer Nederlanders last van een depressie door het coronavirus. Dit geldt voor oudere mensen, maar daarnaast ook voor jongeren. 

lockdown

Ook mensen van middelbare leeftijd hebben steeds meer last van deze problemen. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de financiële onzekerheid die er op dit moment is. 

De economie van Nederland

Mocht er een totale lockdown komen, dan mogen enkel mensen met een vitaal beroep nog de straat op. Daarnaast mogen alleen mensen de straat op wanneer zij hun boodschappen dienen te doen. Voor veel Nederlanders zou dit een ontzettend grote klap zijn. Echter, doordat de premier van Nederland een totale lockdown nadrukkelijk heeft benadrukt tijdens zijn persconferentie, is de kans groot dat deze er daadwerkelijk gaat komen. Helaas zullen ontzettend veel Nederlanders hier dus last van gaan krijgen. Door de sluiting van de winkels en bedrijven zal de gehele economie een ontzettend grote klap krijgen. 

Hoe kan een lockdown voorkomen worden?

Doordat op dit moment nog niet helemaal duidelijk is hoe het coronavirus ervoor staat, is de kans groot dat er een totale lockdown aan gaat komen. Echter, op dit moment denkt het RIVM dat het nu nog te vroeg is voor deze vergaande maatregelen. Zij denken en hopen namelijk dat de genomen maatregelen nog meer effect gaan hebben. Helaas is hier wel iets meer tijd voor nodig.

lockdown

Daarnaast is de kans groot dat erg veel mensen zullen schrikken van de toespraak van Mark Rutte. Als zij ervoor kiezen om hun gedrag aan te passen en zich te houden aan de maatregelen, zoals het wassen van handen, dan is er een grote kans dat de totale lockdown er niet gaat komen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie