JA ik wil corona – Bizarre website
JA ik wil corona - Bizarre website 1
Logo op JA ik wil corona.nl

Bewust besmet raken met het coronavirus? JAikwilcorona.nl biedt een corona kit aan om jezelf te besmetten met corona. Het is nog onduidelijk of deze kit om jezelf het coronavirus te geven echt werkt. Maar inspectie Gezonheidszorg en Jeug is bezig met gevolgstappen tegen de website. “Het mag duidelijk zijn dat dit natuurlijk niet de bedoeling is en mensen die hier gebruik van maken enorme risico’s nemen” laat de inspectie weten.

De website van JA ik wil corona is inmiddels offline. Met de melding dat ze kampen met servercapaciteit problemen. Het is onbekend of de website bewust offline is gehaald of zoals de site zelf vermeld offline is door teveel bezoekers.

Corona kit van JA ik wil corona.nl

De tekst op de website luid: “Wil je zelf bepalen wanneer je besmet raakt met het coronavirus? Met de Corona kit kan je die keuze zelf maken!” In de coronavirus besmet kits van JA ik wil corona zitten naar eigen zeggen alles wat nodig is om jezelf te besmetten met COVID19. Er zit zelfs een test bij zodat je kunt testen of de corona besmetting gelukt is.

Waarom zou iemand zichtzelf besmetten met COVID?

Als je verder leest is duidelijk waarom iemand zichtzelf zou willen besmetten. Namelijk voor het verkrijgen van een corona herstelbewijs. Hierdoor kun je een QR-toegangscode krijgen zonder je te laten vaccineren. Met de opkomende 2G & 3G plannen is dit waarschijnlijk gericht op anti vaxxers.

QR-code zonder vaccinatie

JA ik wil corona raad aan jezelf eerst te besmetten met het coronavirus en daarna te testen bij het GGD. Zo krijg je een officiële verklaring met QR-code. Wel zeggen ze, dat je rekening moet houden met dat je ziek kan worden van het coronavirus. Ondanks dat verklaren ze dat JA ik wil corona.nl werkt volgens de RIVM-richtlijnen.

Reclame via socialmedia

JAikwilcorona.nl lijkt zijn “klanten”, eerder slachtoffers genoemd te vinden via socialmedia. Inmiddels lijkt het erop dat alle reclame is verwijderd. Nu vind je vooral mensen die de website belachelijk noemen. Zo plaatste Tim Hofman:

Bedrijf achter jaikwilcorona.nl

Wie er achter de website Ja ik wil corona.nl zit lijkt publiekelijk onbekend. Op de website zelfs staan geen contact of kvk gegevens vermeld. Wij deden een klein onderzoek naar de website met publieke bronnen.

Het domein jaikwilcorona.nl is geregistreerd op 12 November 2021, enkele dagen later kwam de website online namelijk op 17 November 2021. Of de website ook ooit een coronavirusbesmetkit heeft verkocht is onbekend. We kunnen zien dat er een bestel pagina was op de website, maar het lijkt erop dat deze nooit actief is geweest. Deze pagina toont namelijk “De winkel is gesloten i.v.m. onderhoud”

Domein registratie gegevens

De domeinnaam van Ja ik wil corona.nl is geregistreerd en gehost bij Hostnet B.V. en gebouwd met hun eigen websitebouwer. Hostnet B.V. heeft niks te maken met de website, de eigenaar van deze site heeft hun simpele website pakket wordt gebruikt. Wel zijn de registratie gegevens afgeschermd zodat je niet kunt zien welke klant van Hostnet de domeinnaam beheerd.

5 Comments

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie